Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Lever je oude mobiel in en help Haïti

TweedeNummer.nl maakt oude mobiel overbodig

Amsterdam, 20 januari 2010 - Vandaag start TweedeNummer.nl samen met zonzoo.nl een actie om Haïti te helpen: lever je tweede of oude mobiel in en steun de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. zonzoo.nl zorgt ervoor dat de ingeleverde mobieltjes een tweede leven krijgen en verkocht worden. Het geld gaat direct naar Giro 555. Iedereen die zijn of haar tweede of oude mobieltje inlevert, krijgt tevens gratis een tweede telefoonnummer voor op je huidige mobiel. Met deze toepassing die TweedeNummer.nl sinds 2 januari j.l. geïntroduceerd heeft, is het niet meer nodig om meerdere mobiele telefoons te hebben.

Jaap Nieuwenhuijs, directeur TweedeNummer.nl: "We zijn nog maar recent gestart, maar als je zo'n ramp ziet, dan moet je iets doen. Aangezien het met onze dienst het niet meer nodig is om twee mobieltjes te hebben. Vandaar dat we voor deze actie de handen in één hebben geslagen met zonzoo." "Oude mobiele telefoons kunnen een waarde vertegenwoordigen tot 200 euro per toestel waarmee de slachtoffers op Haïti enorm geholpen kunnen worden" aldus Marcel Stiphout, directeur zonzoo.nl.

Over TweedeNummer.nl

TweedeNummer.nl is een nieuwe Mobile Virtual Network Operator (MVNO) op de Nederlandse mobiele telefoniemarkt. Zij biedt de unieke mogelijkheid om twee telefoonnummers op één SIM-kaart te plaatsen. Tweedenummer.nl wordt daarbij gefaciliteerd door Elephant Talk, dat de nieuwe operator ondersteunt als Mobile Virtual Network Enabler (MVNE). TweedeNummer.nl opereert via het T-Mobile netwerk en is onderdeel van Telecombination International BV. Dit bedrijf is in 2005 opgericht en is gespecialiseerd in mobiele toepassingen. Voor meer informatie: www.TweedeNummer.nl.

Over Zonzoo

zonzoo is van oorsprong een Brits bedrijf en is al ruim negen jaar één van de marktleiders op het gebied van het recyclen van mobiele telefoons in Europa. zonzoo is actief in Engeland, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Belgie en Nederland. zonzoo koopt mobiele telefoons van consumenten in de verschillende landen en geeft deze een tweede leven in China, India en Afrika. Op deze manier worden grondstoffen efficienter gebruikt en wordt een groot aantal mensen toegang gegeven tot mobiele communicatie.

Noot voor de redactie (