Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 20-01-2010

Rijbewijs snelheidsovertreder ingevorderd

BORGER De politie heeft dinsdagmorgen een 41-jarige automobiliste uit Oude Pekela aangehouden. De man reed over de N374 in Borger toen hij een lasercontrole passeerde. De man reed 150 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010004023)

Politie controleert verkeer in Assen

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag het verkeer in en rondom Assen gecontroleerd. Hierbij droeg één bestuurder geen gordel, één bestuurder belde niet handsfree, één bestuurder reed door het rode verkeerslicht en één bestuurder stond met zijn auto geparkeerd op een invalidenparkeerplaats. Allen hebben een bekeuring ontvangen. (2010004040)

Drie mannen aangehouden

COEVORDEN De politie heeft dinsdagmiddag drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Eén van de mannen stond te wachten op de Oosterstraat en gedroeg zich opvallend. Hij stapte vervolgens in een auto welke weg reed. Bij controle bleek dat de drie mannen tassen bij zich hadden waarin toiletspullen zaten waar de winkelbeveiliging nog aan bevestigd was. De 23-jarige man uit Appelscha, de 25-jarige man uit Aalten en de 22-jarige man uit Bellingwolde zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. (2010004048)

Man aangehouden voor winkeldiefstal

EMMEN De politie kreeg dinsdagmorgen de melding van een winkeldiefstal aan de Wilhelminastraat. Ter plaatse bleek dat de winkeldief spullen wilde stelen en het winkelpersoneel heb hierop betrapte. Ze spraken de man aan welke gewelddadig werd tegen het personeel en er vandoor ging. Met behulp van camerabeelden uit de winkel kon de 31-jarige man uit Emmen later in een woning aan de Wilhelminastraat worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010003961)

Aanhouding inbraak

EMMER COMPASCUUM De politie heeft dinsdag een 37-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding dat er ingebroken was bij een woning aan de Verlengde Scholtenstraat waarbij de inbrekers waren overlopen en er per auto vandoor waren gegaan. Na een korte achtervolging kon de auto tot stilstand worden gebracht op de Scholtenstraat waarna de twee mannen er te voet vandoor gingen. De 37-jarige man is aangehouden. De andere man wist te ontkomen. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.