Gemeente Brummen


Aanvraagformulieren voor waarderingssubsidie

(Oorspronkelijke publicatie datum: 20-01-2010)

In het gemeentehuis in Brummen en de gemeentelijke dependance in Eerbeek liggen formulieren voor het aanvragen van een waarderingssubsidie voor het jaar 2011. Het aanvraagformulier is daarnaast ook digitaal beschikbaar. Organisaties (verenigingen of stichtingen) kunnen hiermee bij de gemeente een aanvraag indienen. Dit kan tot 1 april aanstaande.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen om voor een waarderingssubsidie in aanmerking te komen. Organisaties die voor de eerste keer een aanvraag indienen moeten bij die aanvraag een aantal stukken meesturen.

Vereisten aan de organisatie
Er moet bij een subsidieaanvraag door rechtspersonen sprake zijn van een direct en/of aantoonbaar maatschappelijk belang voor de Brummense samenleving. Hiervan is sprake als:

- de vereniging of stichting statutair gevestigd is in de gemeente Brummen;

- een vereniging tenminste 15 leden heeft die in de gemeente wonen (deze bepaling is niet van toepassing op stichtingen);
- de activiteiten van de organisatie zich richten op het gebied van gezondheidsbevordering, het WMO-beleid, het lokaal onderwijsbeleid, het sport- en cultuurbeleid, het beleid ter stimulering van sociale cohesie, en het emancipatiebeleid én daarbij gericht zijn op de inwoners van de gemeente Brummen.

Daarnaast moet een organisatie een rechtspersoon zijn met volledige rechtsbevoegdheid en ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. Tot slot moet men zich voldoende verzekeren tegen mogelijke risicos (denk aan inboedel, accommodatie en schade/letsel bij deelnemers).

Downloaden aanvraagformulier
Het aanvraagformulier kunt u ook hier downloaden. Het formulier kunt u uitprinten en invullen, maar u kunt het formulier ook digitaal invullen. Aansluitend kunt u het aanvraagformulier met de genoemde bewijsstukken bij de gemeente indienen. Het adres staat vermeld op het aanvraagformulier.

Aanvraag indienen vóór 1 april 2010
Het aanvraagformulier moet uiterlijk vóór 1 april 2010 bij de gemeente zijn ingeleverd. Uiteraard volledig ingevuld, ondertekend en voorzien van de benodigde stukken. Aanvraagformulieren die de gemeente na 1 april 2010 ontvangt worden niet in behandeling genomen.

Nadere informatie
Wilt u meer weten over het aanvragen van een waarderingssubsidie voor het jaar 2011 of het aanvraagformulier? Dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Pietersz of de heer R. Reusink van de afdeling Samenleving. Zij zijn te bereiken via de volgende twee telefoonnummers: (0575) 56 82 26 en
56 82 30.