Ingezonden persbericht


-- PERSBERICHT --

Straffen op dronkenschap in verkeer veel te licht

Nijmegen, 20 januari 2010 - De straffen die momenteel op dronkenschap in het verkeer staan, zijn veel te licht. Dat vindt 70 procent van de ondervraagden in een onderzoek van Nationaal Auto Forum.

In een peiling op het forum werd de volgende vraag gesteld: Wat vind jij van de straffen die staan op dronkenschap in het verkeer? Bijna één op de vijf (18%) van de geënquêteerden zegt dat de straffen op dit moment prima zijn; 6,5% vindt de straffen te zwaar. Aan het onderzoek namen 123 autobezitters deel.

Enkele reacties:

- Ik vind de straffen te licht. Zeker als er sprake is van alcohol in combinatie met drugs. Straf moet een voorbeeldfunctie hebben. (twingo)
- Ik vind dat ze veel mogen controleren hoe meer hoe beter. En de straffen vind ik prima wat ze nu hebben. (W202Hardenberg1998Erwin)
- Volgens mij zijn de straffen op dit moment wel prima. Ook al is het eigenlijk iets wat niet zou moeten voorkomen, denk niet dat het veel minder wordt door de straffen te verhogen. (BopChen)
- Wellicht is het slim om (aankomende) bestuurders überhaupt een verplichte stage te laten doorlopen bij diverse revalidatiecentra en hulpdiensten. Wellicht dat ze dan doordrongen zijn van het feit wat ze kunnen aanrichten. (sunracert)

Alle reacties zijn te lezen op http://www.nationaalautoforum.nl/7514-wat-vind-jij-van-de-straffen-die-staan-op-dronkenschap-het-verkeer-3.html

Uitslag van de peiling:

n=123

Wat vind jij van de straffen die staan op dronkenschap in het verkeer? Ik vind de straffen op dit moment te zwaar
6,50 %
Ik vind de straffen op dit moment prima
17,89 %
Ik vind de straffen op dit moment veel te licht
69,92 %
Anders
5,69 %

Over Nationaal Auto Forum
Nationaal Auto Forum groeit snel in populariteit. Het is een online forum over alles wat met auto's te maken heeft. Het forum is toegankelijk voor een breed publiek; autokenners en minder fanatieke autobezitters ontmoeten en helpen elkaar. In de verschillende rubrieken kun je alle vragen over jouw auto(merk) kwijt die beantwoord worden door andere leden, met wie je ook kunt discussiëren. Mocht je een probleem hebben met je auto, dan helpen forumleden je graag vooruit. Vaak is je probleem al binnen één dag verholpen. De website is gemakkelijk te navigeren en ook berichten plaatsen gaat eenvoudig. De site biedt je veel mogelijkheden om aan informatie te komen. Zo vind je er een overzicht van de verschillende automerken maar ook van ervaringen met autobedrijven en een rubriek waarin gebruikte auto's aangeboden worden. Leden maken gebruik van nog vele andere voordelen, zoals een gratis intern mailsysteem. Om snel lid te worden surf je direct naar www.nationaalautoforum.nl/register.php

-- EINDE BERICHT --

Noot voor de redactie,