Ingezonden persbericht


Persbericht

Ook Trip Advocaten & Notarissen investeert in de toekomst met iManage WorkSite
I.R.I.S. Nederland wederom geselecteerd als leverancier en implementatiepartner

Meerssen, 20 januari 2010 - I.R.I.S. Nederland (voorheen Morningstar Systems), specialist op het gebied van dossier-, kennis- en relatiemanagement, mag - als toevoeging op het grote aantal implementaties in 2009 - nu ook Trip Advocaten & Notarissen op haar iManage WorkSite klantenlijst zetten. Het kantoor heeft I.R.I.S. Nederland geselecteerd om Autonomy's belangrijkste document management oplossing voor de juridische sector te leveren en implementeren. iManage WorkSite wordt bij Trip ingezet om het e-mailverkeer te beheren en te structureren en bovendien documenten beter inzichtelijk en full text doorzoekbaar te maken. Met deze efficiëntieslag optimaliseert Trip Advocaten & Notarissen haar huidige dienstverlening nog verder.

Trip Advocaten & Notarissen is het grootste advocaten- en notarissenkantoor van Noord-Nederland, met circa tachtig juristen en bedrijfsadviseurs verspreid over vier vestigingen. Kwaliteit van dienstverlening staat hoog in het vaandel bij Trip Advocaten & Notarissen. Het kantoor is in 2009 in het jaarlijkse Incompany onderzoek naar klanttevredenheid over dienstverleners dan ook op de vijfde plaats geëindigd in de sector advocatuur en notariaat. Als zakelijke dienstverlener kwam Trip in het noorden van Nederland als beste uit de bus. Om deze dienstverlening nog verder te optimaliseren, nu in de vorm van een document management systeem, heeft Trip samen met een extern bureau een selectieprocedure uitgevoerd naar de beste DMS leverancier. Begin februari start I.R.I.S. Nederland met de implementatie van WorkSite.

Geert Jan Veldthuis, Manager Finance & ICT: "Er waren twee aanleidingen waardoor we ons in een nieuw systeem wilden verdiepen. Het beter structureren en beheren van het e-mailverkeer, evenals het archiveren van e-mails, waren de eerste prioriteit. Daarnaast willen wij ook beschikken over een goed systeem om te zoeken naar documenten op full text basis. Het zoeken naar documenten is lastig als dat alleen met Windows Verkenner kan." E-mails werden vaak niet opgeslagen in dossiermappen - dat vond men omslachtig, aldus Veldthuis. E-mails en documenten waren dus niet voor iedereen die in zo'n dossier werkte beschikbaar. Bovendien leidde het in Outlook bewaren van e-mails tot overbelasting van de mailserver. "Op dit moment zijn papieren dossiers nog leading. Zolang mensen nog prettig werken met het papieren dossier omdat hier alles in zit, is het nog niet zo'n bezwaar dat elektronisch zoeken lastig verloopt. We gaan echter steeds meer over op digitale dossiers; in de toekomst willen we niet altijd alles maar bewaren en zaken uit het fysieke dossier moeten halen. De aanschaf van iManage WorkSite is dus echt een investering in de toekomst."

Trip Advocaten & Notarissen is het selectieproces begonnen met pakketonafhankelijk te bekijken welke aanwezige knelpunten opgelost zouden kunnen worden met een DM systeem. Een gebruikersgroep moest aangeven welke problemen werden ervaren en op basis hiervan werd een eisenlijst opgesteld. "Één van de belangrijkste punten is dat het systeem moet aansluiten bij de werkwijze van advocaat en notaris," meent Veldthuis. "Er waren twee pakketten die naadloos aansloten wegens de goede integratie met Outlook, waaronder iManage WorkSite. De keuze viel op WorkSite en I.R.I.S. Nederland, omdat we van I.R.I.S. Nederland duidelijke, positieve referenties en demo's te zien kregen. iManage WorkSite is uitstekend geschikt voor deze branche. Bovendien zijn wij met I.R.I.S. Nederland als leverancier al bekend omdat zij ook BigHand geleverd heeft, waarbij zowel het implementatietraject als de begeleiding en service uitstekend verliepen. De leverancierskeuze is zeer belangrijk geweest: het product kan wel goed zijn maar als de leverancier geen goed werk levert, kies je toch voor een ander."

"Trip Advocaten & Notarissen is een belangrijke speler in de juridische markt," aldus Dries Ausems, Business Development Manager bij I.R.I.S. Nederland. "Dat zij hebben gekozen voor de combinatie iManage WorkSite/ I.R.I.S. Nederland is natuurlijk perfect. WorkSite is een prachtig product, dat zich blijft ontwikkelen en wij zijn er trots op dat wij wederom een nieuwe naam aan onze steeds groeiende klantenlijst mogen toevoegen!"

Autonomy's iManage WorkSite geldt als de standaard voor juridisch document management en wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 1400 advocatenkantoren, waaronder 75 van de top 100 advocatenkantoren wereldwijd.

I.R.I.S. Nederland BV - Kruisstraat 1 - 6231 LJ Meerssen Tel: +31 (0) 43 408 6600 - Fax: + 31 (0) 43 408 6609 - e-mail: info@iriscorporate.com internet: www.ecm.irislink.com - www.iriscorporate.com

Over I.R.I.S.
I.R.I.S. heeft als missie de productiviteit en knowhow van haar klanten te verhogen door hen te helpen hun documenten, gegevens en informatie beter te beheren. I.R.I.S. Products & Technologies ontwikkelt technologieën en producten op het gebied van Intelligente Documentherkenning en commercialiseert zijn productportefeuille op wereldwijde schaal aan de hand van krachtige partnerships. I.R.I.S. Professional Solutions biedt ondernemingen en overheden de kans binnen één enkele onderneming innoverende knowhow en spitstechnologie te vinden voor een doeltreffend beheer van hun documenten, informatiestromen en informatica-infrastructuur. In 2008 realiseerde de I.R.I.S. Group een omzet van 109,3 miljoen euro.

Bij I.R.I.S. zijn meer dan 600 personen werkzaam, verdeeld over vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Antwerpen (België), Orly (Frankrijk), Windhof (Luxemburg), Amstelveen en Meerssen (Nederland), Aken (Duitsland), Delray Beach (Florida, Verenigde Staten), Hongkong (China) en Oslo (Noorwegen).

Meer informatie op www.ecm.irislink.com en www.iriscorporate.com
---