Ingezonden persbericht


bezoek ons tijdens eurocis in Hal 14, Stand A64

persbericht

TOSHISBA TEC viert 60-jarig bestaan tijdens EUROCIS 2010 met nieuwe Mobile Shopping Experience en slimme Retail Waste Management oplossingen

Amersfoort, 20 januari 2010 - Toshiba TEC Europe is klaar om haar 60-jarig bestaan in stijl te vieren tijdens EUROCIS 2010 met een nieuwe opstelling van 'Groene' EPOS systemen voor kostenbewuste retailers en een indrukwekkende oplossing voor afvalvermindering van versproducten. Daarnaast wordt de nieuwste Mobile Shopping Experience gedemonstreerd.

"Vanaf het eerste moment dat we 60 jaar geleden zijn gestart, zijn en blijven we ons ervan bewust dat we alleen kunnen groeien door nauwe samenwerking met retailers over de hele wereld. Samen leveren we wat het winkelend publiek verwacht: een prettige winkelervaring met uitstekende service en een efficiënte klantenservice", aldus Nobuhiko Takao, CEO van TOSHIBA TEC Europa. "We zijn nummer één in Azië en scoren wereldwijd in de top 3 van retail solution providers, juist omdat onze klanten deze mondiale aanpak op een lokale manier waarderen. Wat wij op de agenda zetten, biedt stof tot nadenken voor slimme retailers."

Afvalvermindering van versproducten tot wel 50 procent De vraag is: "Hoe blijven mijn agf-producten over de toonbank gaan met zo min mogelijk afval?" De nadruk bij het afvalbeheerproces ligt op het analyseren van verkooppercentages en voorraden, om vooraf bepaalde maatregelen te kunnen nemen in geval van overbevoorrading of dreigende out of stock situaties. Momenteel loopt bij Albert Heijn in Nederland een proef waarbij geavanceerde business intelligence wordt ingezet om het afval van agf-producten te verminderen. Capgemini en TOSHIBA TEC hebben hun krachten gebundeld om deze innovatieve, geldbesparende oplossing te implementeren.

Een andere interessante technologische retailoplossing is de implementatie van de Mobile Shopping Experience van TOSHIBA TEC bij twee vestigingen van JUMBO. De oplossing draait om een handterminal waarmee consumenten producten kunnen scannen en inpakken terwijl ze aan het winkelen zijn. TOSHIBA TEC's retail software suite is geïntegreerd in het ERP systeem van de retailer, waardoor de ontvangen data op verschillende manieren kunnen worden gebruikt om de omzet te verhogen. Tevens kan MSE gekoppeld worden aan elk hardware EPOS systeem van andere leveranciers.

Een eerste mijlpaal was twee weken na de lancering al bereikt, toen 40 procent van de klanten het MSE systeem gebruikte en 60 procent van de totale omzet door de MSE oplossing werd gegenereerd! De storeMate roadmap omvat de integratie van een 'merchandise server' zodat de consument on-the-spot informatie en persoonlijke aanbiedingen kan ontvangen, en mogelijkheden heeft voor cross- en upselling.

WILLPOS B10
Tijdens EUROCIS 2010 zal ook de officiële Europese lancering plaatsvinden van de nieuwe WILLPOS B10 TOUCH POS solution. De WILLPOS B10 is de nieuwste aanvulling binnen de WILLPOS touchscreen serie en is geschikt voor nieuwe marktsegmenten dankzij het compacte formaat, het gebruiksgemak en het lage stroomverbruik. Bakkers, kappers en andere kleine food en non-food kiosken hebben nu de mogelijkheid om een duurzame POS oplossing aan te schaffen met alle functies en voordelen van TOSHIBA, tegen een zeer gunstige prijs.

Gerard Pruijn, Commercieel Directeur Toshiba TEC Nederland is erg te spreken over de sterke aanwezigheid van partners tijdens EUROCIS 2010: "Ik ben ervan overtuigd dat dit onze sterke betrokkenheid bij de retailindustrie onderstreept dat we zowel in goede als in slechte tijden onze klanten op de best mogelijke manier ondersteunen op het gebied van winstgevendheid. Al 60 jaar laten we zien hoe het moet en we blijven onze sterke traditie in innovatie bewijzen."

Over TOSHIBA TEC Europe
TOSHIBA TEC Europe (TERIS) beheert productplanning, marketing, verkoop, onderhoud en distributie van Point of Sale-systemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen binnen heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. TOSHIBA TEC Europe levert totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud. TERIS heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto-ID en Services. TERIS is een onafhankelijk opererend bedrijf van Toshiba Corporation, de op zeven na grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 91te grootste bedrijf ter wereld in termen van verkoop. Toshiba Corporation staat in Fortune Magazine op de achtste plaats van de meest gewaardeerde elektronicabedrijven ter wereld. Het is een toonaangevende producent van hoogtechnologische producten met meer dan 300 grote dochterbedrijven over de hele wereld. De wereldwijde omzet in 2008 bedroeg ongeveer 67,9 miljard US dollar. Meer informatie over TOSHIBA TEC POS-systemen, kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen, is te vinden op de TERIS website: www.toshibatec-eu.nl



Ingezonden persbericht