DSM


DSM kondigt sluiting DSM Specialty Intermediates aan

DSM Specialty Intermediates B.V. (DSI) in Sittard heeft vandaag het voornemen aangekondigd de bedrijfsactiviteiten van DSI uiterlijk per 31 december 2010 te beëindigen. Als gevolg hiervan wordt per 1 juli 2010 gestopt met de productieactiviteiten op industrieterrein Chemelot in Sittard-Geleen. De sluiting leidt tot het verlies van 37 arbeidsplaatsen bij DSI. DSM streeft ernaar gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen. DSM heeft over de voorgenomen sluiting advies gevraagd aan de lokale ondernemingsraad.


DSI produceert en verkoopt tussenproducten voor de automobiel-, voedingsmiddelen- en pharmaceutische industrie. Met name als gevolg van toenemende concurrentie in onder andere China en India staan de prijzen en marges voor deze producten sinds enkele jaren onder grote druk.


In 2007 is daarom al een aantal fabrieken van DSI gesloten en zijn de overige installaties geïntegreerd met andere DSM-fabrieken om de business unit financieel gezond te maken. Ondanks grote inspanningen van management en medewerkers is het, ook na deze maatregelen, niet mogelijk gebleken om DSI structureel winstgevend te maken.


Op basis hiervan is er geen andere mogelijkheid dan DSI te sluiten. Daarom is het voornemen om uiterlijk per 31 december 2010 alle bedrijfsactiviteiten te stoppen. In samenhang hiermee zal de productie al eerder gestopt worden, namelijk per 1 juli 2010, waarna de voorraad gebruikt zal worden om aan de resterende leveringsverplichtingen te voldoen.


Bij DSI werken 37 mensen, waarvan als gevolg van de sluiting de functie vervalt. Er wordt naar gestreefd om deze medewerkers een alternatief binnen DSM aan te bieden. De medewerkers waarvoor geen alternatieve functie beschikbaar is of komt, zullen boventallig worden verklaard op het moment dat hun functie vervalt. Het Werkbegeleidingsplan DSM LBV zoals overeengekomen met de vakbonden bij DSM Limburg BV is van toepassing op alle medewerkers die als gevolg van de sluiting boventallig zullen worden verklaard.


DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming
Koninklijke DSM N.V. creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM heeft een jaaromzet van EUR 9,3 miljard en biedt werk aan zo'n 23.500 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.dsm.com


Voor meer informatie: