Gemeentelijk aanbestedingsbeleid gepubliceerd op Aanbestedingsmonitor


DEN HAAG, 20100120 -- TenderCoach publiceert op 20 januari 2010 een geactualiseerde Aanbestedingsmonitor (www.aanbestedingsmonitor.nl), met het gemeentelijke aanbestedingsbeleid en de daarbij behorende drempelbedragen van alle gemeenten in Nederland. De monitor heeft als doel om zowel aanbestedende diensten (zoals gemeenten) als het bedrijfsleven te voorzien in informatie met betrekking tot (Europese) aanbestedingen. Daarnaast kan de Aanbestedingsmonitor voor gemeentes ook fungeren als een benchmark.

Naast het aanbestedingsbeleid en de gemeentelijke drempelbedragen biedt de Aanbestedingsmonitor algemene informatie over aanbesteden, actuele aanbestedingen per gemeente, nieuwsitems en samenwerkende gemeenten en inkoopbureaus. Ook is op de Aanbestedingsmonitor een overzicht te vinden van trainingen en workshops die worden aangeboden op het gebied van inkoop en aanbesteden.

De Aanbestedingsmonitor is een initiatief van TenderCoach en is in 2005 opgericht met als doel de gemeentelijke drempelbedragen van de 150 grootste gemeenten van Nederland met elkaar te vergelijken. Eind 2009 is het (vernieuwde) aanbestedingsbeleid van alle gemeenten in Nederland geïnventariseerd of opgevraagd en is de monitor uitgebreid van 150 naar 431 gemeenten. Momenteel zijn het aanbestedingsbeleid en de gemeentelijke drempelbedragen van 282 gemeenten te vinden op de Aanbestedingsmonitor. Dankzij de medewerking van vele gemeentes is de monitor inmiddels goed gevuld en kunnen we met trots zegen dat dit het eerste platform is waar het aanbestedingsbeleid van de Nederlandse gemeenten vermeld staat; een mooie stap naar transparantie. De komende tijd zal gewerkt worden aan het completeren van de Aanbestedingsmonitor met als doel de gegevens van alle Nederlandse gemeenten te kunnen publiceren.

TenderCoach
TenderCoach is een organisatie die zich bezighoudt met het begeleiden van inschrijvingen op (Europese) aanbestedingen. TenderCoach streeft ernaar de overheid en het MKB dichterbij elkaar te krijgen. Een onderdeel hiervan is de Aanbestedingsmonitor, waarbij de grondbeginselen van het aanbesteden (transparantie, objectiviteit en gelijkheid) van belang zijn.
Naast deze dienst biedt TenderCoach onder andere ook begeleiding bij concrete inschrijvingen, trainingen, analyses en service abonnementen.





Ingezonden persbericht