40 kilo eraf, maar dan wel op een puur gezonde manier


IJSSELSTEIN, 20100120 -- Dit jaar gaat journalist Jochem Geerdink maar liefst 40 kilo afvallen voor het goede doel. Diëtist Karine Hoenderdos van www.puurgezond.nu helpt hem bij het ontwikkelen van een nieuwe, gezonde leefstijl.

Als je op de weegschaal staat en de wijzer naar 150 kilo uit ziet slaan, dan is het tijd voor actie. Bij freelance journalist Jochem Geerdink ging begin dit jaar daarom echt de knop om. Hij besloot om flink af te gaan vallen, maar dan wel op een Puur Gezonde manier. Karine Hoenderdos, diëtist en auteur van het boek "Puur Gezond! Slank in 8 stappen" begeleidt hem.

Jochem gaat zeker geen crashkuur doen, maar gezonder eten en meer bewegen. In plaats van een zeer onregelmatig eetpatroon eet hij nu 3 hoofdmaaltijden en gezonde tussendoortjes. Hij schrijft op zijn website www.min40kg.nl: `Vreemd toch hoe snel iets in je systeem kan zitten. Tot 4 januari at ik vrijwel nooit een ontbijt. Nu knort mijn maag wanneer ik wakker word.' Jochem eet nu ook meer groenten en fruit en hij kiest voor voldoende eiwitrijke producten, om zo spierafbraak te voorkomen. Natuurlijk gaat hij ook meer bewegen. Karine Hoenderdos: `Jochem is supergemotiveerd en wil echt nieuwe gewoonten aanleren. In korte tijd is zijn eetpatroon nu al veel gezonder geworden.' In april verschijnt Karine's boek "Puur Gezond! Slank in 8 stappen" bij uitgeverij Thoeris. Afvallen op de Puur Gezonde manier is afvallen met "echt" eten in plaats van met shakes, pakjes of light producten. Het is eten dat lekker is, dat je echt voedt en verzadiging geeft. Ook is er in het boek volop aandacht voor beweging en ontspanning.

Om zichzelf extra te motiveren laat Jochem zich sponsoren. Elke kilo gewichtsverlies levert geld op voor een goed doel. Jochem koos voor Jump, het jeugdfonds van de Hartstichting. Wie Jochem wil sponsoren of wil lezen hoe het hem vergaat, kijkt op www.min40kg.nl.