Magma IT Solutions nu ook zelfstandig in onderwijsmarkt


GELEEN, 20100120 -- Magma IT Solutions maakt bekend dat zij verder investeert in de onderwijsmarkt met haar HR- en Salarisdienstverlening gebaseerd op SAP. Magma is reeds vele jaren actief in het onderwijs als stille kracht achter één van de grotere onderwijsadministratiekantoren in Nederland. Ruim 40.000 onderwijsmedewerkers worden verloond via het salarissysteem van Magma. Vandaag kondigt Magma aan zich ook als zelfstandig, onafhankelijk label in deze markt te begeven.

Ontwikkelingen binnen het HR domein van het onderwijsveld zelf en de turbulente veranderingen op de markt van leveranciers, hebben Magma doen besluiten nu ook zelfstandig een positie in deze markt te claimen.

Marc Suters, algemeen directeur van Magma hierover: "De verdere professionalisering van Human Resource Management binnen het onderwijs wordt onder andere ingegeven door het streven naar verhoogde kwaliteit, schaalvergroting en concurrentieoverwegingen. Deze ontwikkelingen versterken de behoefte aan een geïntegreerd HR- en Salarissysteem dat de HR processen van de instellingen zowel operationeel als beleidsmatig ondersteunt. Wij beschikken reeds jaren over zo'n systeem dat zich bovendien in onderwijsland al meer dan bewezen heeft. Het is dan ook een logische stap voor ons om juist nu, in een periode waarin de markt van aanbieders zich weer lijkt te ontwikkelen tot een monopolistische situatie, verder te investeren in deze markt."

Hoewel Magma zich primair richt op de onderwijsadministratiekantoren, wil het bedrijf ook rechtstreeks de grotere onderwijsinstellingen bedienen die de HR-functie en Salarisverwerking geheel zelfstandig uitvoeren. "Het gaat hierbij om instellingen die het besef delen dat een professionele HR afdeling ook professionele en diepgaande geautomatiseerde ondersteuning verdient", aldus Suters.

Magma doet binnenkort nadere aankondigingen over de aanvullende personele invulling die noodzakelijk is om haar ambities te realiseren.

Over Magma
Magma IT Solutions is een snelgroeiende IT dienstverlener die al ruim 10 jaar succesvol is in de Nederlandse markt. Bij de vier vestigingen in Geleen, Den Bosch, Capelle a/d IJssel en Apeldoorn werken 140 mensen. Magma is gespecialiseerd in het snel en vakkundig implementeren en ondersteunen van de bedrijfsprocessen met de software van wereldmarktleider SAP. Het bedrijf heeft daarvoor onder andere eigen templates ontwikkeld die de implementatie van SAP voor veel bedrijven en instellingen bereikbaar maakt. Magma IT Solutions is actief in de zorgsector, het onderwijs en het bedrijfsleven.