Opnieuw seminar decentrale energie-opwekking in Bodegraven


Duurzame en decentrale energieopwekking: van theorie naar bewezen praktijk

BODEGRAVEN, 20100120 -- Als vervolg op het succesvolle seminar Energie (DE)centraal 2008 organiseert DWA installatie- en energieadvies in samenwerking met onder meer Stichting Warmtenetwerk, Platform Geothermie, TNO en IF Technology op donderdag 18 maart opnieuw een seminar over decentrale energieopwekking. Hierbij staan praktijkervaringen van bewezen duurzaamheid en de toepassing en beschikbaarheid van innovaties centraal. Het seminar vindt plaats in het DWA-kantoor De Thermo-Staete te Bodegraven

Energieopwekking heeft zich in hoog tempo ontwikkeld tot een milieu- en economisch vraagstuk. Drijvende krachten hierachter zijn onder meer de prijs van fossiele brandstof en, in niet mindere mate, de strenger wordende emissie-eisen. Deskundige sprekers maken deelnemers tijdens het seminar wegwijs in de ontwikkelingen en praktijk van decentrale energieopwekking.

Energieopwekking: morgen en overmorgen
Tijdens drie plenaire lezingen maken deelnemers kennis met een uitdagende kijk op de energievoorziening, toekomstscenario's en manieren waarop visie kan worden omgezet in praktijk. Vervolgens kan men kiezen uit drie themasessies over geothermie, restwarmte en lokale duurzame energievoorziening. Het geheel wordt omgeven door een interessante informatiemarkt. Ook is er voldoende ruimte om met elkaar in debat te gaan.

Van droom naar realiteit
Tijdens dit seminar krijgt u antwoord op vragen als:

· Welke toekomstscenario's zijn er voor de energievoorziening?
· Hoe kom ik van scenario tot een praktisch uitvoerbare visie?
· Welke kansen biedt geothermie?
· Hoe kun je restwarmte nuttig inzetten?
· Hoe ziet stadsverwarming nieuwe stijl eruit?
· Wat zijn de voor- en nadelen van een lokale duurzame energievoorziening?

Meer informatie
Het seminar vindt plaats in DWA-kantoor De Thermo-Staete te Bodegraven en duurt van 13.00 tot 18.00 uur. Vanaf 12.30 uur bent u van harte welkom. Ter afsluiting is er een warm-koud buffet tot 19.30 uur. Deelname kost ¤ 275,- per persoon. Leden van Stichting Warmtenetwerk en Stichting Platform Geothermie krijgen ¤ 50,- korting. Voor meer informatie en aanmelden: zie www.dwa.nl.