Lenovo en ReasonNet bundelen krachten


Partnerschap leidt tot het hosten van grote partij Lenovo ThinkServers

AMSTERDAM, 20100120 -- ReasonNet, een professionele hosting provider met een wereldwijd netwerk die het energiezuinige datacenter GYRO Center als housingfaciliteit gebruikt, is een partnerschap aangegaan met Lenovo voor het hosten van grote partijen ThinkServers. ReasonNet heeft voor de ThinkServers gekozen omdat het stroomverbruik van de Lenovo servers laag is, terwijl de prestaties bijzonder hoog zijn. ReasonNet vindt het van groot belang om op een milieuverantwoordelijke wijze haar koolstof footprint en energie-intensieve activiteiten te reduceren. De unieke Zone Cooling-technologie en de RoHS-certificering van alle ThinkServers waren nog meer redenen om partner te worden van Lenovo.

De Lenovo ThinkServers onderscheidenen zich van andere servers door de point-&-click software tools voor het beheer van de servers.

Gezien het huidige economische klimaat komt het ReasonNet /Lenovo partnerschap op een erg goed moment voor bedrijven in het MKB. ReasonNet zorgt voor de hardware, technische ondersteuning en fysieke ruimte. De technici zijn 24/7 werkzaam in de datacenters en altijd beschikbaar voor support. Klanten kunnen de server vanaf eigen PC's beheren en bedienen. Dit betekent dat de klant on-site niets met de hardware hoeft te doen en toch volledige toegang en controle heeft. Dit gebruiksgemak is een echte bonus. ReasonNet kan de servers nu binnen slechts enkele uren draaiende hebben voor klanten.

Simon Kent, Lenovo Server Leader voor de Mid-Market EMEA zegt: "ReasonNet is zeer nauw betrokken bij de continu voortschrijdende ontwikkelingen binnen de ICT-business. Het bedrijf verricht goed werk en is altijd bereid kennis te delen. Door te kiezen voor servers van Lenovo bewijzen zij opnieuw dat alleen de beste kwaliteit goed genoeg is. Deze servers bieden betere prestaties, hogere energie efficiency, gebruiksgemak en zijn klaar voor Virtualisatie. Dit helpt ReasonNet zich te onderscheiden van de concurrentie."

"Stroomverbruik proberen wij op alle niveaus te beperken, niet alleen door eigen systemen te vervangen door energiezuinige systemen, maar door ook onze klanten hiertoe te bewegen", aldus Leo Habers, CEO bij ReasonNet. "Lenovo biedt uitstekende training en de tools zijn eenvoudig te gebruiken en te begrijpen. De korte leercurve die nodig is voor het gebruik van de ThinkServers is echt een voordeel. Er zijn veel redenen waarom bedrijven bij ons aankloppen voor hosting. Zo heeft een bedrijf soms een hogere bandbreedtecapaciteit nodig dan ze in hun eigen kantoor kunnen aanbieden, of onze klanten willen geen eigen IT'ers in dienst nemen, of zij willen niet investeren in hun eigen servers. Ons datacenter in combinatie met de Lenovo servers bieden de juiste oplossing voor deze vraagstukken."

----------------------------------------------------
Over ReasonNet
ReasonNet, gevestigd in Amsterdam, opereert in een international netwerk met fysieke aanwezigheid in alle belangrijke handelsplaatsen ter wereld. In mei 2009 opende ReasonNet haar eigen datacenter waarin de rackposities voorbereid zijn voor zware belasting, met maximaal 45.000 servers, in aanvulling op het bestaande datacenter. ReasonNet heeft een Netwerk Operatie Centrum met Lenovo reserve-onderdelen op voorraad en gecertificeerde engineers die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn. Zo garandeert ReasonNet het hoogste serviceniveau in de markt. Meer informatie op www.reasonnet.com.

Over GYRO Center
GYRO Center biedt floorspace op maat, van hosting van enkele racks tot complete maatwerk privéfaciliteiten. Hiervoor beschikt GYRO Center over twee datacenters met meerdere vloeren. Het nieuwste datacenter, Gyro DC-II, is het eerste datacentra in Nederland in het bezit van de EUE certificering (Energy Usage Effectiveness), waarmee zij voldoet aan de strengste milieueisen die per 2011 verplicht kunnen worden in de gehele EU, en nu al als strenge richtlijn gelden. Daarnaast is het datacenter volledig high density ingericht. De engineers van GYRO Center zijn 24 uur per dag beschikbaar voor installatie en onderhoud van de apparatuur. Uiteraard zijn de datacentra van Gyrocenter beschermd tegen inbraak, brand en stroomuitval. Via een geavanceerd Building Management Systeem (BMS) worden alle kritische processen beheerd en bewaakt. Dit systeem levert meer dan voldoende veiligheid zodat bijvoorbeeld ook grote ondernemingen in de luchtvaart, ICT, verzekeringen, financiën en media voor GYRO Center kiezen. Voor meer informatie, bezoek www.datacenter-amsterdam.com.

Over Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) ontwikkelt, produceert en brengt goed beveiligde en gebruiksvriendelijke technologische producten van hoge kwaliteit op de markt, biedt wereldwijde service en is toegewijd aan het produceren van 's werelds best ontwikkelde personal computers. Vanuit een historie in zowel de westerse wereld als nieuwe opkomende markten door de overname van de Lenovo Group van de voormalige IBM Personal Computing Divisie heeft dit geresulteerd in een wereldwijd business model waar ideëen, operaties en hulpbronnen mobiel en grenzeloos zijn. Naast vier operationele hubs in Beijing, Raleigh, Singapore en Parijs beschikt Lenovo over grote research centra in Yamato (Japan), Beijing, Shanghai en Shenzen (China) en Raleigh (North Carolina) en een marketing centrum in Bangalore (India). Bezoek www.lenovo.com/nl voor meer informatie.


Voor aanvullende informatie, kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Joris Borst
T. 035-5435494
E. gyrocenter@voice-pr.nl





Ingezonden persbericht