Beick introduceert `de fiets 2.0'


Creëer je eigen unieke beick op www.BEICK.nl

AMSTERDAM, 20100120 -- Hoe fris, vernieuwend en bij de tijd kan een oude, degelijke en oer Hollandse traditie als `de fiets' zijn? BEICK brengt het ijzeren ros in een klap up to date met een online concept waar de klant zijn of haar eigen unieke BEICK ontwerpt. Een wereldprimeur - terwijl `fashion capitals' als Parijs, London en New York ons favoriete transportmiddel nog maar net hebben ontdekt - en een staaltje `Dutch Design' om trots op te zijn bovendien.

Het vernieuwende van BEICK is de combinatie van een bijzonder slim en eigentijds design, waarmee de klant, online, uit meer dan vijf miljoen mogelijke variaties zijn of haar persoonlijke fiets kan creëren. Daarnaast biedt Beick 10 jaar garantie met een landelijk reparatie- en onderhoudsservice aan huis.

De feiten:

- Beick komt voort uit de combinatie van het steeds populairder worden van de fiets door ontwikkelingen als Co2 reductie en betere urban bereikbaarheid en door de trend van customizen waarin mensen producten op maat willen (kijk naar de fashion, elctronic en autoindustrie)
- Het eerste online fietsmerk
- Je eigen fiets creëren middels een vernieuwende online fietsconfigurator op www.beick.nl
- Eigentijds en slim design
- Eerste merk dat garantie en service aan huis erbij levert
- Kwaliteit, gemak en betaalbaar


www.BEICK.nl
Met de online BEICK-configurator creëer je stap voor stap je eigen perfecte fiets; van het aantal versnellingen en soort remmen tot de totale styling, welk type stuur, zadel, banden, wel of geen spatborden, bagagedrager enzovoorts, en natuurlijk welke kleuren of motieven en accessoires. Licht of robuust, nostalgisch of sportief, kaal of gepimpt, wat jij wil, het is jouw fiets. Terwijl je ontwerpt zie je direct hoe de prijs van je fiets wordt bepaald en daarnaast kun je natuurlijk na aankoop te allen tijde je BEICK updaten met nieuwe onderdelen of kleuren. Op de site vindt je alle denkbare informatie omtrent je BEICK, je kunt er tips uitwisselen en je wensen en voorkeuren delen. BEICK beantwoord hiermee aan de meest actuele trends; persoonlijk, transparant, `on demand' en helemaal `consumer driven'.

A-merk
Zowel de naam BEICK als de ambities van dit jonge bedrijf zijn meer dan een knipoog naar de internationalisering van die oer Hollandse fietstraditie. BEICK is in al zijn facetten een A-merk met kwaliteit, design, service en een bijbehorende garantie voorop. Alle BEICK onderdelen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen - het frame is bijvoorbeeld van roestvrij aluminium met 10 jaar garantie - en samen met top kwaliteit onderdelen van andere A-merken, zoals naven van Shimano, banden van Vredestein en zadels van Selle Royal of Brooks, is iedere zelfontworpen variant degelijk, duurzaam, comfortabel en natuurlijk uniek. Gaat er toch iets stuk, dan rijdt BEICK's mobiele reparatieservice op afspraak voor.

Persoonlijk
Het team achter BEICK weet niet alleen alles van fietsen, zij hebben ook een duidelijke en gemeenschappelijke visie: een nieuwe fietsformule waar de consument helemaal zelf kan bepalen hoe zijn of haar fiets eruit ziet. Erik Kepper, een van de oprichters, vertelt: "Binnen de fietsbranche is het een totaal nieuw idee dat de klant volledig naar eigen smaak en behoefte kan kiezen. De individuele fietser waar ook ter wereld moest centraal komen te staan. BEICK biedt 'Bike by You' en maakt een topkwaliteit fiets bereikbaar voor iedereen. Samen gingen we op zoek naar een inspirerend alternatief voor het conventionele fietsaanbod. Ons design team heeft een uniek ontwerp ontwikkeld waarbij het mogelijk is veel keuzevrijheid te bieden zonder dat de productie en logistiek zo complex wordt dat het in de weg gaat staan van een scherpe concurrerende prijs. Dit gekoppeld aan de transparantie en flexibiliteit van een online winkel, met een slimme `fiets-configurator', de inspirerende en gebruiksvriendelijke BEICK-ontwerptool, maakt dat wij mede door de hoge kwaliteit en service een zeer aantrekkelijk alternatief bieden voor de traditionele A-merken. Bovendien is internet de manier om BEICK internationaal aan te bieden. Wij zien daar nog talloze unieke mogelijkheden, ook voor de consument, die niet alleen eindeloos zijn eigen BEICK kan blijven vormgeven, maar dit straks ook met de rest van de wereld kan delen." De fietsende mensheid moet eerst maar eens kennismaken met de nieuwste keus in fietsen, en wat daar allemaal te kiezen valt: www.BEICK.nl .

Beick