Vijf jaar ondernemend met eHealth in Nederland


NIJMEGEN, 20100120 -- De Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) viert dit jaar haar eerste lustrum. De NVEH werd in januari 2005 opgericht met als doel het stimuleren en verankeren van eHealth in Nederland.

Vijf jaar van pionieren en ploeteren hebben zichtbaar vruchten afgeworpen. Na decennia lang als `veelbelovend' te zijn bestempeld, zijn eHealth en telemedicine op veel gebieden nu echt aan het doorbreken. Toepassingen als het e-consult en teledermatologie worden inmiddels structureel toegepast in de gezondheidszorg ten behoeve van snellere en betere zorgverlening. Op het gebied van e-Mental health is Nederland internationaal koploper.

"Steeds meer eHealth toepassingen worden omarmd door patiënten, zorgprofessionals en zorgverzekeraars. Maar er is nog veel te doen om eHealth daadwerkelijk een integraal en vanzelfsprekend onderdeel te maken van reguliere zorg", aldus Pim Ketelaar, voorzitter van de NVEH.

eHealth ondernemerschap
Tijd dus voor stevige opschaling van eHealth initiatieven. Gezond ondernemerschap en een vruchtbaar ondernemersklimaat zijn hierbij de belangrijke sleutel. Op 23 maart organiseert de NVEH daarom haar jaarlijkse symposium met als thema "eHealth ondernemerschap". Voor de uitnodiging zie: www.nveh.nl



Over de Nederlandse Vereniging voor eHealth
De Nederlandse Vereniging voor e-Health (NVEH) is dé vereniging voor e-Health en telemedicine in Nederland, waarbij de kwaliteit van de zorgverlening voorop staat. De NVEH werd op 21 januari 2005 opgericht. De vereniging vertegenwoordigt Nederland op Europees niveau binnen de "International Society for Telemedicine & eHealth (ISfTeH)", onder de naam "Dutch Association of eHealth".
De NVEH zet zich in voor structurele en verantwoorde verankering van eHealth in de Nederlandse zorg.
Zie: www.nveh.nl

Voor de verjaardagstaart zie:
www.nveh.nl/images/stories/nveh/taart%20met%205%20kaarsjes.jpg

Nederlandse Vereniging voor eHealth