Nictiz feliciteert E.Novation met XIS-typeherkwalificatie


`Integratie LSP Connect is een logische stap op weg naar het LSP'

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20100120 -- Communicatie- en integratiespecialist E.Novation is 2010 met een vliegende start begonnen dankzij de hernieuwde certificering van haar oplossingen LSP Connect en Adastra. Vorige week feliciteerde het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz) E.Novation met het behalen van de 2007 XIS-typekwalificatie voor het flexibel gebruik van UZI-passen (FGU) en token authenticatie (TA).

De certificering is behaald voor de combinatie van Adastra versie 3.15 met LSP Connect versie 1.0., voor de toepassing huisartswaarneemgegevens - waarnemer. Het betreft een hercertificering van de 2006 XIS-typekwalificatie die E.Novation eerder behaalde.

De certificering kwam mede tot stand door een intensieve samenwerking met de Doktersdienst Groningen. Deze communicatiepionier was de eerste klant van het waarneempakket Adastra en was als testpartij betrokken bij het certificeringtraject. Doktersdienst Groningen zet zich al 1,5 jaar in voor het opzetten van een Regionaal Schakel Punt en leverde een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de universele stekker LSP Connect. Henk Supheert, Operationeel Manager van de Doktersdienst Groningen: "Wij zien de XIS typegoedkeuring van Adastra en LSP Connect als een krachtige stimulans om onze ambitie waar te maken, namelijk overstappen van regionale naar nationale communicatie. Het integreren van LSP Connect binnen Adastra is een logisch vervolg op weg naar communicatie met het LSP."

Voordelen
Met de huidige configuratie van Adastra in combinatie met LSP Connect is flexibel gebruik van de UZI-pas mogelijk. Daardoor is authenticatie met dezelfde UZI-pas mogelijk op zowel de huisartspraktijk als op de huisartsenpost. De juiste authenticatie van een zorgverlener is essentieel om correct gebruik van beveiligde gegevens te waarborgen. Onderdeel van LSP Connect is de integratie van token authenticatie, waarmee een zorgverlener geïdentificeerd wordt als gemachtigde voor het inzien van medische gegevens. Omdat dit een onderdeel van LSP Connect is, hoeft deze functionaliteit niet door de applicatieleverancier ontwikkeld te worden. Ook het realiseren van een versleutelde verbinding is voor veel applicatieleveranciers een dure en ingrijpende aangelegenheid. LSP Connect uitbreiden met deze module levert hen derhalve aanmerkelijke kosten- en efficiencyvoordelen op.

Innovatie
E.Novation staat voor pro-activiteit en innovatie. De hercertificering wordt daarom vooral gezien als een uitdaging om zo snel mogelijk in te spelen op de volgende release. In die release speelt juist de uitbreiding van de mandatering een belangrijke rol. Om tegemoet te komen aan de wens van zorgverleners om op een eenvoudige manier mandateringen vast te leggen, heeft de ontwikkeling van de mandaatbeheerder en groepsmandatering prioriteit ten opzichte van andere functionele uitbreidingen van LSP Connect.

_

Over E.Novation
E.Novation is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van IT-innovatie. Ons hoofdkantoor bevindt zich op de E.Novation Campus in Capelle aan den IJssel. De kernactiviteiten van E.Novation zijn samen te vatten tot diensten op het gebied van communicatie en data-integratie. E.Novation concentreert zich daarbij op de specialismen secure messaging, integration services, application development, hosting services en business consultancy. E.Novation richt zich primair op de marktvensters gezondheidszorg, overheid en transport & logistiek, waarin het een jarenlange track record van kennis en ervaring heeft opgebouwd. Uiteraard schroomt E.Novation niet ook andere markten van onze diensten en producten te bedienen als daar kansen voor zijn. Meer informatie over E.Novation vindt u op www.enovation.nl.

E.Novation is onderdeel van de VANAD Group, één van de weinige familiebedrijven in de IT-sector. Het bedrijf staat onder leiding van de broers Ad Nederlof (Founder) en Jean Nederlof (COO). De bedrijven binnen VANAD richten zich op Business Process Outsourcing (BPO), IT Outsourcing (ITO), Managed Services, Business Consultancy en Telecom oplossingen. De bedrijvengroep is met zo'n 1.000 medewerkers [700 FTE's] wereldwijd actief in onder meer de gezondheidszorg, transport & logistiek, telecom, financiële dienstverlening en hotellerie. Meer dan 50 topondernemingen zoals KPN, Achmea, Heineken, ABN AMRO, Schenker, RAET, SNS Fundcoach, ECT en ruim 100 grote (overheids)instellingen maken gebruik van de dienstverlening. Meer informatie over VANAD vindt u op www.vanadgroup.com.





Ingezonden persbericht