Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuw:
Een hoogbegaafd kind. Zo (on)gewoon!

Op 20 januari 2010 rond 14.00 in Galerie Haags aan de Koningin Emmakade 149 te Den Haag zal het boekje 'Een hoogbegaafd kind. Praktisch en positief op pad.' een praktische handreiking voor ouders en leerkrachten gepresenteerd worden.

Dit boekje is een gevolg van de vele vragen die ouders en leerkrachten stelden aan de schrijfsters Linda Duin van Kind Centraal en Yvonne van Kuijk van JedoetRtoe.

Linda Duin en Yvonne van Kuijk merkten dat in de praktijk veel ouders en leerkrachten met dezelfde vragen worstelden. Dit leidde tot het verzamelen van een aantal vragen en het vervaardigen van het boekje 'Een hoogbegaafd kind. Praktisch en positief op pad'. De dagelijkse praktijk voert de boventoon in dit boekje, waarbij een beetje theorie wel meegeven wordt. De praktische tips en adviezen die gegeven worden zijn door beide schrijfsters in de dagelijkse praktijk al meerdere malen beproefd en zij resulteren regelmatig in direct effect.

Linda Duin is directeur van Kind centraal, centrum voor hoogbegaafde kinderen. Na vele jaren 'speciaal onderwijs' ervaring kwam zij op het pad der hoogbegaafden. Dat leidde in 2001 tot een eigen begeleidingspraktijk voor ouders en in 2005 startte zij in den Haag in het gebouw van PsyQ met verrijkingsklassen. Momenteel is er een tweede praktijk in Rijswijk.

Yvonne van Kuijk is eigenaresse van JedoetRtoe, pedagogisch adviesbureau. Zij is pedagoog en afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor Pedagogiek. Zij geeft diverse verrijkingsklassen bij Kind Centraal. Daarnaast werkt zij mee aan het bedenken en ontwikkelen van pedagogisch materiaal voor sociale vaardigheden, spel en ontwikkeling.

Alleen op 20 januari 2010 is het boekje tegen een speciaal actietarief ( E 10,00 i.p.v. E 15,00) aan te schaffen waarbij de schrijfsters de boekjes van 14.00 tot 15.00 uur ook zullen signeren.