Ingezonden persbericht


Passie in de Polder, een midwinterse podiumkunstmanifestatie in de Noordoostpolder

Geachte redactie,

Van 20 t/m 24 januari 2010 vindt de vierde aflevering van de podiumkunstmanifestatie Passie in de Polder plaats. Dit initiatief van het Centrum Amateurkunst Flevoland, waarin een grote rol is weggelegd voor de amateurkunst, speelt zich steeds af op een bijzondere locatie in de Noordoostpolder.

Dit jaar strijkt het festival neer in Hotel HCR Van Saaze te Kraggenburg, waar Passie in de Polder gastvrij wordt ontvangen door de eigenaars, de familie Potters. In verschillende ruimtes van dit familiehotel, dat in 1954 door Dhr. Van Saaze, grootvader van de huidige eigenaars, werd gebouwd, zijn theatervoorstellingen te zien voor zowel jeugd, jongeren als volwassenen. De makers van de voorstellingen zijn geïnspireerd door de ruimtes , de bedrijfsvoering en de historie van het hotel.

Bonte Hond, hét jeugdtheatergezelschap en productiehuis in Flevoland presenteert de voorstelling BAAS van de jonge regisseur Anouke de Groot, gespeeld door professionals aangevuld met enkele kinderen uit het dorp Kraggenburg.

Jonge makers van Dox, professioneel jongerentheatergroep uit Utrecht, Christle Tjon a Man en Khouloud Zaher, werkten met de lokale jongerenamateurtheatergroep Jeu dÓp en presenteren de voorstelling K-town.

Het CAF presenteert met een adhoc gezelschap bestaand uit individuele amateurspelers en -zangers de voorstelling Adieu Café, waarbij spelers zingen en zangers spelen. Regie Myriam Cloosterman en zangbegeleiding Sander Buckers.

Reserveren kaarten voorstellingen: www.centrumamateurkunstflevoland.nl