PERSBERICHT

Utrecht, januari 2010

Kameel op de Uithof (tussen 12 en 15 uur)

Het NOUR project biedt academische studenten een unieke stage-ervaring aan in het Midden-Oosten of Noord Afrika. Op woensdag 20 januari stunten ze met een kameel voor de bibliotheek van de Universiteit Utrecht.

UTRECHT, januari 2010 - Het Nour Project van AIESEC, 's werelds grootste internationale studentenorganisatie, organiseert deze zomer een uitwisselingsprogramma tussen de Arabische en de Westerse wereld voor academische studenten. Zij vinden het tijd om te kijken naar wat ons bindt en niet naar wat ons verdeelt en zo wederzijds begrip tussen deze rijke culturen te creëren.

Het Nour project, wat licht in het Arabisch betekent, geeft studenten de kans om een kijkje te nemen in de Arabische wereld. Het creëren van wederzijds begrip en het tegengaan van stereotypering staat centraal. Het is tegenwoordig lastig om een gefundeerde mening te vormen over de cultuur, politiek en denkwijzen in Arabische landen. In de westerse wereld worden deze meningen voornamelijk beïnvloed door de media, politiek en politieke figuren. Deze meningen worden door het Nour project op de proef gesteld en getoetst. Het Nour project geeft studenten de kans om de Arabische kant van het verhaal niet alleen te horen maar ook te zien.

Voorafgaand aan de zomerstage doorgaan de studenten een uitgebreid leerprogramma, waarin zij volledig worden voorbereid op hun stage. In de zomer van 2010 bezoeken de Nederlandse studenten het Midden Oosten of Noord Afrika en volgen daar een management- of ontwikkelingsstage. Bij terugkeer in Nederland nemen de Nederlandse studenten aan een terugkomst traject waarin zij hun ervaringen met andere studenten/jongeren delen.

Op 20 januari staat het Nour team met een kameel op de Uithof in Utrecht om zo de aandacht van studenten voor het project te trekken. Kom een kijkje nemen of zelfs een ritje op de kameel maken.

Kom en oriënteer je op het project op 3 februari om 19.45u, of op 8 februari om 19.45u, beide keren in 't Hoogt 13 (Juridische Bibliotheek) in Utrecht.

Op www.nourproject.nl vind je meer informatie over hoe je, je kunt aanmelden.