Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 18 januari 2010

BNN VIERT TIENDE EDITIE VAN DE NATIONALE IQ TEST

Nederland maakt zich op voor de feestelijke tiende editie van De Nationale IQ Test. De publieksvakken, de kijkers en de BN'ers treffen de laatste voorbereidingen om aanstaande woensdag de Einstein in zichzelf naar boven te halen. Schrijver Kluun, ONM-acteurs Katarina Justic en Gürkan Kücüksentürk, Olympisch judo-kampioen Mark Huizinga, presentatrice Sofie van den Enk, presentator Sebastiaan Labrie, stand-up comedian Arie Koomen en staatssecretaris Frans Timmermans gaan met de brains bloot. Via Twitter laat Kluun weten dat hij druk zijn hersenen laat kraken op eerdere IQ- testen: 'Mijn dochter hoeft me met steeds minder vragen te helpen.' De tiende editie van De Nationale IQ Test is op woensdag 20 januari van 20.30 tot 22.45 uur live te zien bij BNN op Nederland 1.

Presentator Patrick Lodiers: 'Er is de afgelopen jaren in Nederland veel onderzocht, gejureerd en getoetst, maar er is maar één test die er echt toe doet: De Nationale IQ Test van BNN. Zelfs Balkenende kan daar de uitkomst niet van aanvechten.' De deelnemers van De Nationale IQ Test hebben de afgelopen jaren voor heel wat intellectueel vuurwerk in de studio gezorgd. In 2002 behaalde Rob Oudkerk het hoogste IQ ooit: maar liefst 137. Minstens net zo indrukwekkend was de score van Bonnie St. Claire. Haar IQ bleef in 2007 steken bij 52, precies 23 punten lager dan orang-oetan Sandy een jaar eerder. Bij de publieksgroepen kwamen de corpsballen in 2007 als slimste uit de bus. Zij hadden een gemiddeld IQ van maar liefst 126.

Op iqtest.bnn.nl kan De Nationale IQ Test 2010 zowel tijdens als na de uitzending online worden gespeeld. Slimme deelnemers kunnen een certificaat met hun IQ erop uitprinten of via één klik pronken met hun score op Hyves en Twitter. Deelnemers die tijdens De Nationale IQ Test hun antwoorden sms'en krijgen direct na afloop een bericht met hun score.

De Nationale IQ Test wordt in opdracht van BNN geproduceerd door Eyeworks.




Ingezonden persbericht