Gemeente Delft

Feestelijke opening speelplek Botaniestraat/Kanaalweg

Op woensdag 20 januari opent wethouder Anne Koning om 14.30 uur officieel de nieuwe speelplek aan de Kanaalweg/hoek Botaniestraat. Kinderen en buurtbewoners hebben voor een feestelijk programma gezorgd met een leuke openingsact, een kleurwedstrijd, chocolademelk en iets lekkers.

De speelplek is eind vorig jaar aangelegd aan de achterzijde van de Botanische Tuin en wordt inmiddels goed gebruikt door buurtkinderen en ook door kinderen uit de binnenstad. Buurtvereniging BOKA (BOtaniestraat / KAnaalweg) wilde graag een speelvoorziening op deze plek omdat hier veel kinderen wonen.

De wens was een speelplek met een natuurlijke uitstraling voor kinderen in de lagere school-leeftijd. Glijden en klimmen moest mogelijk zijn. De speelplek is dan ook voorzien van een toren met glijbaan. Dit toestel is aangevuld met een tweede toren. Een 'junglebrug' verbindt de torens. Schommelen kan op een hangmat. Een aantal stappalen biedt een spelaanleiding die de kinderen uitnodigt tot eigen spel. Vier stappalen zijn als klein 'doeltje' geplaatst waardoor er zelfs een beetje gevoetbald kan worden. De speelplek is transparant gehouden om het zicht op de groene wand van de Botanische Tuin te waarborgen.

Wethouder Anne Koning complimenteert de bewoners en kinderen met het resultaat: 'Het heeft even geduurd voordat we de speelplek konden aanleggen, maar het resultaat is prachtig. Ons speelbeleid is erop gericht het aantal speelvoorzieningen in de directe woonomgeving te vergroten. Met name Wippolder kon wel wat extra voorzieningen gebruiken. Ik ben blij dat het in de afgelopen periode is gelukt om overal in de stad veel nieuwe speelvoorzieningen te realiseren. De speelplek aan de Kanaalweg is een goede aanvulling voor Wippolder en ik ben blij met de intensieve betrokkenheid van de buurt."

Noot voor de redactie (