Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 20 januari 2010
Plaats Nieuw Bergen

Belangrijke stap realisatie MFC Siebengewald

Burgemeester en wethouders hebben 12 januari vrijstelling op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening verleend voor de bouw van het MFC in Siebengewald. Ook de bouwvergunning is inmiddels verleend. Daarmee is weer een belangrijke stap genomen. Het MFC Siebengewald is een noodzakelijke voorziening om de leefbaarheid van het dorp in de toekomst te behouden. Volgens de werkgroep MFC is het niet alleen belangrijk als toekomstige huisvesting van de diverse verenigingen. Het biedt ook meer mogelijkheden voor de viering van dorpsactiviteiten zoals kermis en carnaval. In de foyer kunnen inwoners elkaar overdag of in avonduren ontmoeten.

College verleend vrijstelling en bouwvergunning
De bouw van het Multifunctioneel Centrum is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Daarom is een vrijstellingsprocedure op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gevolgd. De aanvraag heeft op de gebruikelijke manier ter inzage gelegen en de gemeente heeft enkele ingediende zienswijzen beantwoord. De provincie Limburg heeft de aangevraagde verklaring van geen bezwaar eind vorig jaar afgegeven. Op basis hiervan heeft de gemeente de vrijstelling verleend. Ook heeft de gemeente het bouwplan technisch getoetst en de aangevraagde bouwvergunning verleend.

MFC voor leefbaarheid
Het MFC is een belangrijke voorziening om de leefbaarheid in Siebengewald op peil te houden. Vertegenwoordigers van alle verenigingen zijn daarom ook nauw betrokken bij de voorbereiding van alle plannen. Het resultaat is een passende accommodatie voor de Siebengewaldse gemeenschap. De tennisclub krijgt geen onderkomen in het MFC, maar heeft een nieuw clubhuis gekregen op sportpark 't Eindpunt. Ook worden de tennisbanen verplaatst, hierdoor ontstaat meer ruimte rondom het nieuwe MFC.

Exploitatie
De gemeente en Destion hebben de gelden beschikbaar gesteld om dit MFC te realiseren. Van de Provincie wordt ook nog een bijdrage verwacht. Destion wordt eigenaar en gaat het gebouw onderhouden. De plaatselijke horeca wil het MFC graag exploiteren, samen met de werkgroep MFC wordt gewerkt aan een goede vorm van beheer.

Planning
De komende zes weken liggen de plannen in het gemeentehuis ter inzage. Daarna kan de aanbesteding van de bouw plaatsvinden. De gemeente gaat ervan uit dat het MFC Siebengewald begin 2011 gereed is. Het nieuwe clubgebouw van de tennisvereniging en de nieuwe tennisbanen worden dit jaar nog gerealiseerd.




Gemeente Bergen