Gemeente Heerlen

Kennismakingsborrel donderdag 28 januari, 16.00 uur Kwartiermakers cultuurproductiehuis op C-MILL van start

De gemeente Heerlen heeft met ingang van het nieuwe jaar Koekoek BV aangesteld als kwartiermaker voor het toekomstige cultuurproductiehuis op C-MILL. Koekoek, die ook betrokken is bij de ontwikkeling van creatieve clusters in Venlo en Maastricht, opent per direct een kantoor in gebouw B van het voormalige Philipsterrein in Molenberg. Vanaf deze locatie gaat Koekoek BV samen met alle relevante partijen vorm en inhoud geven aan de plannen. Het bureau is iedere donderdag geopend van 10:00u tot 17:00u.

In Heerlen zullen Dick Evers, Marcel Tabbers en Teun den Dekker het kwartiermakerschap op zich nemen. Op 28 januari organiseren de kersverse kwartiermakers voor alle geïnteresseerden een kennismakingsborrel. Deze vindt van 16:00u tot 18:00u plaats in de gebouw B. Aanmelden kan via heerlen@koekoek.de of via 06-29048444. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie of een afspraak.

Kraamkamer

Als het aan de gemeente Heerlen ligt wordt C-Mill de kraamkamer van talent en ontwikkeling op het gebied van cultuurproductie. In het cultuurproductiehuis ontstaan volop mogelijkheden tot kruisbestuiving tussen ondernemers, cultuurproducenten en stagiaires vanuit allerlei disciplines en achtergronden. Op C-MILL heeft zich de jonge choreograaf Joost Vrouenraets reeds gevestigd met zijn Gotra Ballet. Het productiehuis wordt goed toegerust voor met name podiumkunstenaars (muziek, theater, dans, nieuwe media, film), die tijdelijk of in opdracht van de gemeente, in Heerlen een nieuwe productie komen maken. Het is de bedoeling dat deze producties in Heerlen in première gaan. Ook wordt deze makersplek toegerust voor masterclasses en coachingstrajecten voor jong talent, waaronder die op het gebied van de urban arts.

De ontwikkeling van de creatieve industrie in Heerlen staat niet op zichzelf, maar heeft een functie in relatie tot innovatie en creativiteit in de Euregionale economie. Het cultuurproductiehuis is dan ook geen statisch gegeven zoals een bedrijfsverzamelgebouw, maar veel meer een epicentrum van waaruit initiatieven ontstaan en samenwerkingsverbanden worden gelegd met de hele keten.

Info Koekoek BV

De aanpak van Koekoek is er sterk op gericht om samen met lokale initiatieven en initiatiefrijke personen van onder uit dit project aan te pakken. Op deze wijze heeft het bedrijf ook met succes de creatieve broedplaatsen in Q4 in Venlo en de Frankenstraat in Maastricht van de grond gekregen. Koekoek wil daarom zo snel mogelijk met zoveel mogelijk partijen en personen over het cultuurproductiehuis in gesprek.

Meer info over het Koekoekmodel is te vinden op www.slideshare.net/koekoekvenlo




Gemeente Heerlen