Gemeente Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op vrijdag 15 en dinsdag 19 januari zijn de volgende besluiten genomen:

19-01-2010
Nieuwbouwlocaties voortgezet onderwijs stap dichterbij

Het college vraagt de raad een bedrag van 3,5 miljoen euro voor de ontwerpfase van twee unilocaties voor voortgezet onderwijs: het IJsselcollege en het Comenius College. Hiermee is de volgende stap in het realiseren van deze unilocaties gezet.

De huidige schoolgebouwen van zowel het IJsselcollege als het Comenius College zijn grotendeels afgeschreven en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Met twee nieuwbouwlocaties voor de scholen wil het college zorgen voor een moderne onderwijshuisvesting voor alle Capelse middelbare scholieren.

De unilocatie voor het IJsselcollege is gepland aan de Couwenhoekseweg en maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Couwenhoek. De unilocatie voor het Comenius College wordt gefaseerd gerealiseerd aan de Lijstersingel. Het is de bedoeling om in 2012 te starten met de bouw voor het IJsselcollege en de eerste fase van het Comeniuscollege. De uiteindelijke investering voor de locaties bedraagt bijna 44 miljoen euro. Hierover moet de gemeenteraad later besluiten.

15-01-2010
College wil in 2010 starten met herinrichting sportpark Couwenhoek Het college vraagt de gemeenteraad om een investering van ruim 4,5 miljoen euro te doen voor sport in Capelle. Met dit geld wordt het sportpark Couwenhoek heringericht en krijgt voetbalvereniging CVV Zwervers nieuwe kunstgrasvelden. Ook wordt Sparta Rugy, Cricket en Jeu de Boules verplaatst naar de voormalige ijsbaanlocatie aan de Bermweg. Als het geld door de gemeenteraad in februari 2010 beschikbaar wordt gesteld, wordt in 2010 gestart met de aanleg van kunstgrasvelden voor CVV Zwervers en velden voor Sparta. De verplaatsing van de Sparta naar de Bermweg werd afgelopen jaar besloten. Met de verplaatsing komt bij Couwenhoek ruimte beschikbaar voor woningbouw, een unilocatie voor het IJsselcollege en een sporthal op de Couwenhoekseweg. Verder is het de bedoeling op de nieuwe locatie van Sparta de recreatieve functie van de voormalige ijsbaanlocatie te vergroten en Sparta de mogelijkheid te bieden haar sporten op het huidige niveau te blijven beoefenen.