Gemeente Utrecht

2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
16 Vragen van de heer V. Oldenborg
(ingekomen 20 januari 2010)

Via twitter.com en de nieuwssite DNU.nu heeft de fractie van Stadspartij Leefbaar Utrecht kennisgenomen van het nog immer niet functioneren van de weegmatten die bedoeld zijn om zwaar verkeer op de Utrechtse grachten te registreren en zo mogelijk tegen te gaan. Reeds in 2003 heeft de heer Giesberts van de fractie van Groenlinks hier over vragen gesteld. De uitgebreide beantwoording destijds geeft de indruk dat het toenmalige College de situatie serieus nam. Er worden diverse acties in het vooruitzicht gesteld waarvan wij thans moeten concluderen dat die in de afgelopen zeven jaar nog niet tot een tastbaar resultaat hebben geleid. In de komende jaren gaan wij als stad vele miljoenen uitgeven om onze waardevolle grachten te bewaren voor het nageslacht. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat deze investering binnen de kortste keren, letterlijk, in het water valt door te zwaar verkeer. Daarom stellen wij u de volgende vragen:


1. Wat is er terecht gekomen van de plannen zoals die verwoord zijn in de antwoorden van het College op de schriftelijke vragen van de heer Giesberts in 2003?
2. Op welke wijze wordt thans voorkomen dat te zwaar verkeer over onze grachten kan rijden?
3. Op welke wijze wordt hier op gehandhaafd?

4. Wat heeft het College zich voorgenomen om, in het kader van de grootschalige aanpak van de werven en walmuren, te ondernemen teneinde te zware belastingen door wegverkeer in de toekomst tegen te gaan?

---- --