Ingezonden persbericht


Schiedam-Vijfsluizen eerste bedrijvenpark in Nederland met biz-fonds

Vandaag hebben wethouder Maarten Groene (Economische Zaken) en Thom van der Boon (voorzitter ondernemersvereniging Vijfsluizen) een uitvoeringsovereenkomst in het kader van de experimentenwet Bi-zones ondertekend. Hiermee is bedrijvenpark Vijfsluizen het eerste bedrijvenpark in Nederland dat aan de slag kan met een eigen ondernemersfonds volgens de wet BIZ (BedrijvenInvesteringsZone). De Experimentenwet BI-zones die 1 mei 2009 in werking is getreden, geeft bedrijvenparken en winkelgebieden de mogelijkheid aanvullend aan de voorzieningen die de gemeente al biedt extra te investeren in schoon, heel en veilig. Het instellen van het ondernemersfonds betekent dat alle bedrijven op Vijfsluizen mee gaan betalen aan de nieuwe investeringen.

De draagvlakmeting onder de bedrijven op het Schiedamse bedrijvenpark heeft ruim voldoende response opgeleverd. De bedrijven tonen zich daarmee in meerderheid voorstander van het gezamenlijk doen van aanvullende investeringen in het bedrijvenpark, onder leiding van de ondernemers zelf. Zo zal in de komende vijf jaar extra aandacht worden geschonken aan het verbeteren van de collectieve beveiliging en de bereikbaarheid van Vijfsluizen.

Wethouder Maarten Groene (Economische Zaken): "Het is fantastisch dat we in Schiedam als eerste zijn begonnen aan het tot stand komen van een BIZ op een bedrijventerrein en dat we nu ook de eerste zijn die een BIZ werkelijk hebben weten op te richten. Het toont aan hoe goed bedrijfsleven en gemeente met elkaar omgaan. Als ik bedenk dat wij in Schiedam een stevige rol in de lobby naar het kabinet hebben gehad, geeft dit resultaat extra voldoening." Voorzitter van de ondernemersvereniging Thom van der Boon toont zich eveneens zeer verheugd met de uitslag en met de betrokkenheid die de bedrijven op deze wijze hebben getoond. "We hebben er als bestuur en secretariaat hard aan gewerkt en nu kunnen we aan de slag. Met oog op het garanderen van een goede bereikbaarheid van Vijfsluizen kunnen we er voor de bedrijven voor zorgen dat er maatregelen worden genomen om de doorstroming en de bereikbaarheid in de komende jaren op peil te houden".

Vijfsluizen heeft de realisatie van een eigen ondernemersfonds in de afgelopen jaren degelijk voorbereid. Staatssecretaris Heemskerk koos Schiedam-Vijfsluizen afgelopen jaar zelfs als locatie om de nieuwe Experimentenwet BI-zones nationaal te lanceren.
|                                                                         |
|Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht