Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Taalpost roept op tot duizendregelig taalgedicht

De elektronische nieuwsbrief Taalpost verschijnt komende vrijdag voor de duizendste keer. Dit vieren we met een duizendregelige ode aan de taal. De redactie van Taalpost nodigt alle lezers uit mee te doen aan het schrijven van een taalgedicht van ten minste duizend regels. Elke deelnemer mag vijf regels bijdragen. De begin- en eindregels van het duizendregelige taalgedicht zijn van de hand van de Nederlandse dichter Ingmar Heytze. De redactie van Taalpost selecteert de inzendingen en maakt er één mooi geheel van.

1000e Taalpost
Op vrijdag 22 januari 2010 verschijnt de duizendste editie van Taalpost, een gratis e-mailnieuwsbrief van het Genootschap Onze Taal waarop bijna 17.000 taalliefhebbers geabonneerd zijn. Drie keer per week informeert Taalpost snel en goed over taalzaken.

Taalpost hanteert sinds het begin een vaste succesformule: kort, krachtig, en eenvoudig gepresenteerd. Ieder nummer begint met het belangrijkste taalnieuws. Dan volgen twee rubrieken met onderwerpen over taal: websites, weetjes, wedstrijden, oproepen, filmpjes, tv-programma's, uitglijers, enzovoort. Elke maandag bevat Taalpost een taaltip, waarin de Taaladviesdienst van Onze Taal een taalkwestie bespreekt. Taalpost zoekt altijd het evenwicht tussen ernst en luim, vroeger en nu, het Nederlandse taalgebied en de rest van de wereld.

Taalpost verscheen voor het eerst op 3 april 2002. De Nederlands-Belgische redactie bestaat uit Marc van Oostendorp en Erik Dams. Dams nam in 2008 de taak van oorspronkelijk redactielid Ludo Permentier over.

Nieuwe abonnees welkom
Wie zich wil abonneren op Taalpost, kan dat doen op www.taalpost.nl. Een abonnement is gratis. Op de website is ook een archief te vinden met eerder verschenen afleveringen van Taalpost.




Ingezonden persbericht