Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
20 januari 2010

GEITENWOLLENSOKKEN BESTE ITEM UIT 5 JAAR VAN ZUKS DUS

Het populaire programma Van Zuks Dus bestaat 5 jaar en ter ere van dit jubileum konden kijkers via de website van RTV Noord-Holland stemmen op hun leukste Van Zuks Dus filmpje aller tijden. De stemperiode is inmiddels afgelopen en het item 'Geitenwollensokken' uit 2007, met hierin Wieringer Piet de Jong, is gekozen tot beste filmpje. Vandaag zijn de programmamakers van Van Zuks Dus naar Hippolytushoef afgereisd om winnaar Piet de Jong persoonlijk de prijs te overhandigen: een speciaal ontworpen beeld van kunstenaar Rob Cerneüs.

In het winnende item vertelt de nuchtere Piet de Jong met verve over zijn liefde voor geitenwollensokken en over zijn lieve zus die trouw de sokken breit en ook weer repareert. Bekijk hier het filmpje.

Ter gelegenheid van het jubileum is er, naast het stemmen, ook een mooie dvd gemaakt met de beste items uit 5 jaar Van Zuks Dus. Tevens zijn er verschillende tv-specials uitgezonden en loopt er op dit moment de actie waarbij de redactie '5 x 5 seconden zendtijd' weggeeft aan haar kijkers.

Van Zuks Dus
Het dagelijkse programma Van Zuks Dus laat mooie verhalen en portretten zien van spraakmakende Noord-Hollanders. Daarnaast biedt De Eurokok iedere week een helpende hand in een Noord-Hollandse keuken en bekijkt Rob Cerneüs wekelijks Noord-Hollandse kunst. Het programma Van Zuks Dus is iedere werkdag vanaf 17:20 uur te zien op RTV Noord-Holland. De prijsuitreiking in Hippolytushoef is a.s. vrijdag te zien in de uitzending.

Voor meer informatie zie ook de programmapagina op www.rtvnh.nl


---

Noot voor de redactie (