Gemeente Den Haag

Persbericht
Woensdag 20 januari 2010

Cultuuromslag nodig bij politici en ambtenaren

Lijsttrekker Marjolein de Jong geeft visie op Den Haag tijdens campagne kick-off

'Er zal een cultuuromslag moeten komen bij veel politici en ambtenaren. Echt luisteren naar de inbreng van bewoners gaat niet vanzelf. Zij zullen er aan moeten wennen dat burgers standaard mee mogen praten, denken en beslissen', aldus Marjolein de Jong, lijsttrekker van D66 Den Haag. Zij doet deze uitspraak tijdens haar speech op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Haagse afdeling, die morgen plaatsvindt.

'En dat wordt ook wennen voor de PvdA en de VVD, die al jaren regentesk regeren. Die menen dat inspraak een lastige extra hobbel is.' Een strijdbare De Jong: 'Diezelfde PvdA en VVD die beiden eigenlijk een maakbare samenleving nastreven, waarbij burgers één keer per vier jaar mogen meedenken. Dat ziet D66 anders, en dat gaat D66 anders doen!'

Haar oproep wordt gesteund door Alexander Pechtold: 'De komende weken zal D66 hier in Den Haag laten zien dat de noodzaak van een ander geluid groot is. Onze vernieuwingsagenda kan die verandering in Den Haag vorm geven: D66 vormt hét alternatief voor wat er al zit, en voor dat wat er niet mag komen'.

De Jong zal haar visie op Den Haag toelichten tijdens haar speech, donderdag a.s. in The VIDE Workshop aan de Uilebomen 66. Speciale gast en spreker is onder andere D66-Tweede Kamerlid en fractievoorzitter Alexander Pechtold. De nieuwjaarsbijeenkomst is tevens de kick-off van de gemeenteraadscampagne van D66 Den Haag en start om 17.00 uur.