Politie Flevoland

Getuige slaat alarm: inbrekers op heterdaad gepakt

Lelystad, 21-01-2010 o Woensdagmiddag werden, na een snelle 1-1-2 alarm melding en een goed signalement, twee inbrekers op heterdaad gepakt bij een woninginbraak op de Horst.
Beide verdachten konden na een korte achtervolging door agenten worden ingerekend. Ze zijn ingesloten, in verzekering gesteld en zitten vast. Onderzocht wordt of dat het tweetal betrokken is bij meer inbraken in Lelystad.

Een getuige zag hoe twee mannen bij een woning aan Horst aan het rommelen waren en vertrouwde het niet. Toen de mannen probeerden een deur te forceren belde de getuige direct 1-1-2 alarm en gaf hij de locatie en signalementen van het duo door. De regionale meldkamer stuurde direct meerdere surveillanceautos naar het adres. Bij het zien van de politie zette de twee mannen het op een lopen. Na een achtervolging te voet werd een 27-jarige man uit Lelystad aangehouden in de omgeving van Wold. De tweede verdachte, een 18-jarige Lelystedeling, kon in de omgeving worden ingerekend op basis van een goed signalement. Ook hij probeerde nog te vluchten maar kon door agenten snel in de kraag worden gevat. De recherche van basiseenheid Lelystad-Oost heeft de zaak in onderzoek.