Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 21-01-2010

Mislukte drugsdeal was aanleiding voor vuurwapengeweld

TILBURG: Een mislukte drugsdeal lag ten grondslag aan het
schietincident op dinsdagavond 19 januari. Bij het voorval raakte een 20-jarige man uit Tilburg gewond aan zijn arm. De politie werd de bewuste avond pas geïnformeerd toen de man al in het ziekenhuis.

De man vertelde in eerste aanleg dat hij onschuldig slachtoffer was geworden van een willekeurige straatroof. De politie kon zijn verhaal al snel onderuit halen. Nadat de 20-jarige Tilburger geconfronteerd was met tegenstrijdigheden in zijn verklaring en het aangetroffen bewijs, gaf hij toe dat het ging om een mislukte drugsdeal. Hij had softdrugs willen verkopen aan twee onbekende mannen. De transactie liep verkeerd af, waarbij hij werd beschoten door zijn afnemers. Hij liep een schotwond op in zijn arm, maar is inmiddels alweer ontslagen uit het ziekenhuis.

Arrestatie na doorrijding na aanrijding

TILBURG: Een 38-jarige Tilburger is woensdagavond 20 januari door de politie opgepakt wegens doorrijding na aanrijding, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. De man had omstreeks 20.30 uur in de Sint Josephstraat een aanrijding veroorzaakt waarbij blikschade was ontstaan. Hij ging er vandoor maar werd daarbij achtervolgd door de gedupeerde. De daders werd vervolgens gearresteerd in de
Valkeniersstraat. Hij was onder invloed van alcohol (780 ug/l). Zijn rijbewijs was in 2005 al ongeldig verklaard door de rechter, eveneens vanwege verkeersdelicten. De man was in november jl. nog door de politie betrapt met een slok op achter het stuur. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Agenten nemen vuurwapen in beslag

TILBURG: In een woning aan de Jan Truijenlaan hebben agenten een vuurwapen in beslag genomen. Dat gebeurde donderdagochtend 21 januari 2010. De 40-jarige bewoner werd daarbij opgepakt. Op zijn aanwijzingen werd het FN-pistool gevonden achter een nachtkastje in de slaapkamer van het huis. Ook werd er munitie aangetroffen. De verdachte
verklaarde dat hij het wapen van een kennis tijdelijk in bewaring had gekregen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de wet Wapens en Munitie.

Woninginbrekers nemen auto's mee

TILBURG: Bij een woninginbraak aan de Hilvarenbeekse weg gingen twee daders er vandoor met de auto van het gezin. Het antidiefstal alarm van de auto trad in werking, waarna de auto in no-time getraceerd werd. De daders lieten de auto onbeheerd achter.

De inbraak vond plaats Op woensdag 20 januari 2010 rond 10.45 uur. De zoon des huizes (16) hoorde gestommel en stond onverwacht oog-in-oog met een inbreker. De crimineel vluchtte de woning uit, waarop de jongen de auto van zijn vader zag wegrijden.
Het bleek dat de inbrekers binnen waren gekomen door een raam te forceren op de begane grond. De hele benedenverdieping werd doorzocht. Toen een van de daders naar boven liep, werden ze betrapt. Ze hadden zich ondertussen wel al meester gemaakt over de autosleutels en konden de auto dus gebruikten om te vluchten. Het voertuig was echter uitgerust met een zogenaamd track-and-trace systeem. Dit systeem geeft in geval van diefstal de GPS-positie automatisch door. De auto werd onbeheerd terug gevonden in de Juraweide en is veilig gesteld voor een sporenonderzoek. Met behulp van een politiehond is de omgeving nog nagespeurd. De daders waren echter al gevlogen.

BERKEL-ENSCHOT: In Berkel-Enschot lukte het de politie om een
woninginbreker te arresteren. De inbrekers hadden ook hier de auto van de slachtoffers gestolen. Na een achtervolging werd een 22-jarige man uit 's-Hertogenbosch gearresteerd.

Deze woninginbraak vond plaats in de nacht van woensdag 20 januari op donderdag 21 januari 2010 aan de Bosscheweg. De bewoner (33) werd omstreeks 02.15 uur gewekt omdat zijn autoalarm afging. De man zag buiten zijn woning verdachte personen en belde meteen de politie. Terwijl de dieven er met de auto vandoor gingen, kwam de politie net de straat in rijden. Er volgde een achtervolging, waarbij de dieven de auto achterlieten op de rotonde verderop op de Bosscheweg. Ze gingen er te voet vandoor. De agenten konden een inbreker inrekenen, de andere zag kans om te ontkomen. Nader onderzoek wees uit dat er via een keukenraam was ingebroken in het huis aan de Bosscheweg. De daders hadden naast de autosleutels ook een aktetas gestolen. Alle spullen zijn inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.
Gezien de signalementen ziet de politie op dit moment nog geen directe verbanden tussen de twee inbraken.

Politie vindt wiet en hasj bij drugsactie

TILBURG: De politie deed woensdag 20 januari een inval bij een smartshop en een café aan de Leonard van Veghelstraat te Tilburg. De actie vond plaats op basis van de Opiumwet. Er werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen en zes arrestaties verricht. Twee verdachten zijn in verzekering gesteld en in het belang van het onderzoek ingesloten

Het ging om een gecombineerde actie van het Joint Hit Team en het politieteam Wilhelminapark. Op basis van anonieme meldingen en recherche-informatie bestond het vermoeden dat er mogelijk drugs verkocht werden in het pand. Nader onderzoek bevestigde dit
vermoeden. Bij de inval werd ruim vierenhalve kilo hennep en hasj gevonden in een verborgen ruimte. Er werd ook een som contant geld aangetroffen. Het naastgelegen café en de bezoekers werden ook op grond van de opiumwet gecontroleerd. Verder doorzocht de politie ook een garagebox in de directe nabijheid. In het café en de garage werden geen drugs gevonden.
In de gehele actie zijn in totaal 6 mensen aangehouden, waaronder de 32-jarige eigenaar van de smartshop en een 29-jarige medewerkster. Zij zijn in het belang van het verder onderzoek ingesloten in verzekering gesteld en zitten voorlopig vast. De andere vier arrestanten waren bezoekers en zijn na verhoor en vaststelling van hun identiteit weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 21-01-2010 13:10 | © Regio Midden en West Brabant |