CNV Onderwijs

21 januari 2010

Cao-overleg Dyade van start

Categorie: cao onderwijsdienstverlening

Op dinsdag 19 januari is het overleg over de nieuwe cao bij Dyade begonnen met een verkenning van de wederzijdse standpunten. Daarbij bleek het gat tussen de visie van de werkgever en de bonden nog erg groot te zijn. Zo bood de werkgever in de loonsfeer niet meer dan een verhoging van de eindejaarsuitkering met 0,2 %. Voor een aantal medewerkers zou dat betekenen dat er in 2010 geen sprake is van een loonsverhoging. CNV Onderwijs heeft aangegeven uit te gaan van een generieke salarisverhoging van 1,5 %, die deels in de eindejaarsuitkering moet worden verwerkt.

Daarnaast wil de werkgever (op termijn) de BAPO-regeling afschaffen en voor medewerkers in schaal 10 en hoger over gaan tot een 40-urige werkweek. Beide voorstellen zijn door CNV Onderwijs afgewezen.

Enige toenadering lijkt er wel te zijn op het gebied van afspraken die de employability van medewerkers moet vergroten, al heeft de werkgever nog niet ingestemd met het gewenste persoonlijk ontwikkelbudget van EUR 500 per werknemer.

Tot slot is afgesproken dat de werkgever met een integrale reactie op de voorstellen van de bonden zal komen. Het overleg wordt op 27 januari voortgezet.

---