Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 21-01-2010

Man opgepakt voor recente bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: De politie heeft een 32-jarige man uit Oosterhout opgepakt op verdenking van een inbraak in een bedrijf. De diefstal vond plaats op 18 december jl. in een bedrijfspand aan de Mechelaarstraat. De daders hadden het voorzien op de het kantoor van de
salarisadministratie van het bedrijf. De zaak was echter uitgerust met beveiligingscamera's die de inbraak haarscherp op beeld hadden vast gelegd. Deze beelden en een achtergebleven auto leidden naar de 32-jarige verdachte. Hij werd donderdagochtend 21 januari 2010 gearresteerd en meteen in voorlopige hechtenis gesteld. Hij wordt momenteel verhoord. De politie is op zoek naar de identiteit van de andere inbreker. Nieuwe arrestaties worden dan ook niet uitgesloten.

630 ug/l: Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

WIJK EN AALBURG: Woensdagavond 20 januari 2010 controleerde de politie op De Kromme Nol de bestuurder van een bestelbus. Dat gebeurde rond 19.40 uur. De 36 -jarige Waalwijker was stevig onder invloed van alcohol. Om die reden werd hij gearresteerd. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 630 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De hoge uitslag was
aanleiding om meteen het rijbewijs in te vorderen. De agenten maakten proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur tegen de man op. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Ondanks rijontzegging toch achter het stuur

OOSTERHOUT: Een agent van de Oosterhoutse politie betrapte een 38-jarige Oosterhouter achter het stuur van een auto. Juridisch gezien kon dat helemaal niet want het rijbewijs van de man is ingevorderd. De agent herkende de verdacht, keerde zijn dienstauto en zette de Oosterhouter aan de kant. Het bleek inderdaad te kloppen. De man had van de rechter een rijontzegging opgelegd gekregen voor de periode van 2 september 2009 tot 18 februari 2010. Hij mocht geen meter verder rijden en kreeg een proces-verbaal. Hij mag zich binnenkort (opnieuw) bij de rechter verantwoorden.

Politiecontrole in kader van criminaliteitspreventie

KAATSHEUVEL: Het politieteam Waalwijk - Loon op Zand hield
woensdagavond een grote controle in het kader van
criminaliteitspreventie. Er werden tussen 18.00 en 20.00 uur tien agenten en een leidinggevende ingezet. Zij controleerden het inkomende en uitgaande verkeer op en rond de Horst / Europalaan. Ook werden de hangplekken bezocht.

Passerende auto's (ca. 150) en voorgangers werden door de politie aangesproken. Ook de bekende hangplekken in de omgeving kregen extra aandacht van de agenten. Het ging daarbij niet om degenen met goede bedoelingen. Juist personen die al bekend zijn bij politie en justitie werden extra gecontroleerd op bezit van drugs, wapens,
inbrekersgereedschap of andere verboden zaken. Agenten brachten in kaart wie er met wie op pad was en met welk vervoermiddel.

De ervaring leert dat een aantal delicten zoals inbraken, overvallen en straatroven stijgen tijdens de donkere dagen. Een bijkomende effect van dit soort controles is dat potentiële daders worden 'tegen gehouden' omdat er veel blauw op straat te zien is. Door met veel agenten op risicotijden en plaatsen aanwezig te zijn, wordt daarnaast de kans op arrestaties in heterdaad situaties aanmerkelijk vergroot.

Er werd gewaarschuwd en geverbaliseerd voor diverse
verkeersovertredingen. Via het persoonregister werd bekeken of er nog boetes en/of gevangenisstraffen openstonden. In totaal kon voor 1295,- aan openstaande boetes worden geïnd. Degenen waarbij alles in orde was kregen een flyer uitgereikt met de reden van de controle en het verzoek om alert te zijn op verdachte situaties.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 21-01-2010 16:12 | © Regio Midden en West Brabant |