Dienstenbond CNV

Nieuws

20 januari 2010

Cao-onderhandelingen Rabo Vastgoedgroep van start

Maandag 18 januari jl. heeft CNV Dienstenbond met uw werkgever voor de eerste keer gesproken over de nieuwe Rabo Vastgoedcao. In deze Info hierover meer.

Voorstellenbrief CNV Dienstenbond
Op basis van uw input heeft CNV Dienstenbond een voorstellenbrief opgesteld. Daarin vindt u natuurlijk punten terug als een loonsverhoging, maar we stellen bijvoorbeeld ook voor om onderzoek te doen naar de vorm en inhoud van de variabele beloning. Daarnaast willen wij ons hard maken voor goede afspraken over thuiswerken en de mogelijkheid om 4x 9 uur te werken. Een ander onderwerp dat wij aan de orde stellen, zijn afspraken over inzetbaarheid van medewerkers. Zo stellen we bijvoorbeeld voor om het voor vakbondsleden mogelijk te maken om bij ons eigen loopbaanadviesbureau Kans een loopbaancheck te doen. Genoeg om over te praten dus wat ons betreft. Op onze website www.cnvdienstenbond.nl, op de Rabobankpagina kunt u onze volledige voorstellenbrief downloaden.

Voorstellenbrief Rabo Vastgoedgroep
Ook uw werkgever heeft een voorstellenbrief voor de nieuwe cao gemaakt. Deze brief kunt u ook terugvinden op de Rabobankpagina van www.cnvdienstenbond.nl.
Uw werkgever kiest op bepaalde punten een andere insteek dan wij. Voornamelijk waar het gaat om loon, zijn er verschillen. Rabo Vastgoedgroep wil in de nieuwe cao, gezien de huidige economische situatie, geen loonsverhoging afspreken. Wel geven zij aan te willen investeren in de inzetbaarheid van medewerkers. De concrete voorstellen op dit gebied moet de werkgever nog nader toelichten. De voorstellen gaan verder in op het afschaffen van seniorenverlof en het maken van afspraken over een demotieregeling. Twee onderwerpen waarover wij niet gelijk staan te springen, maar die natuurlijk wel onderwerp van gesprek kunnen zijn, als dat nodig is. Verder geeft Rabo Vastgoed aan om meer ruimte te willen om het opnemen van vakantiedagen in een bepaalde (vakantie) perioden te kunnen verplichten evenals het opnemen van ATV-dagen. Kortom, ook genoeg om met uw werkgever over te discussiëren.

Volgend cao-overleg
En dat gaan we dan ook doen. We hebben op 1 februari aanstaande het volgende overleg met uw werkgever gepland. Afgelopen maandag hebben zowel Rabo Vastgoedgroep, CNV Dienstenbond als de andere bonden de voorstellenbrieven toegelicht. Het volgende overleg gaan we inhoudelijk over de voorgestelde onderwerpen praten. Namens CNV Dienstenbond zit natuurlijk uw bestuurder Sandra Hendriks aan tafel, maar ook uw collega en CNV-kaderlid Urbain van het Erve praat en denkt mee over de nieuwe cao.
Natuurlijk houden wij u van het vervolg op de hoogte.

Vragen
Aarzel niet om voor vragen of opmerkingen over het cao-overleg contact op te nemen met uw bestuurder Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl.

Info's per email?
Dat kan! Vindt u het snel en makkelijk om onze Info's ook per email te ontvangen? Laat het ons dan weten door een email te sturen aan s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl. Dan wordt het geregeld.