Ingezonden persbericht



---



+ + + Persbericht + + +

Ready For Change dankzij Medicore "ready for action"

Utrecht, 21 januari 2010 ­ Implementatie op locatie, binnen vier weken tijd. Dat is in het kort samengevat het succesverhaal van de samenwerking tussen Ready For Change en Medicore. ,,Dankzij goede samenwerking en snel bijsturen is Medicore er binnen vier weken in geslaagd ons zorgproces optimaal te laten aansluiten op de DBC-systematiek, zegt verslavingscounceler Lucas van Geffen. ,,We zijn nu in staat zorgpaden te implementeren. En omdat we ambitieus zijn, gerichte groeiplannen hebben en ons razendsnel ontwikkelen van privékliniek naar aanbieder binnen de verzekerde zorg, was dit precies wat we op dit moment nodig hadden.

,,Het is echt een enorme ontwikkeling die Ready For Change binnen korte tijd doormaakt, zegt Medicore directeur Boris Hololtcheff. ,,Een spoedimplementatie als deze hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Dankzij het feit dat nagenoeg de hele implementatie op locatie plaatsvond, konden de implementatieconsultant en de klant heel snel schakelen. Hoewel bijna het hele proces vlekkeloos verliep, was dat snelle schakelen op één punt toch wel degelijk nodig om bij te sturen. Hololtcheff vertelt: ,,Snelle en adequate interventie van onze developmentafdeling zorgde er daarnaast ook voor dat Ready For Change op 1 december live kon gaan. De registratie kan nu over de volle linie snel en gemakkelijk plaatsvinden. De behandelaren hoeven niet meer na te denken over wat er geregistreerd moet worden.

Ready For Change (www.readyforchange.nl) is een verslavingskliniek die gespecialiseerd is in het behandelen van alcoholverslaving, drugsverslaving, gokverslaving, cannabisverslaving en eetstoornissen. Binnen de kliniek wordt vooral gewerkt met het gerenommeerde twaalfstappen Minnesotamodel, dat wereldwijd al voor miljoenen mensen zijn waarde heeft bewezen. Ready For Change biedt de mogelijkheid om de behandeling volledig af te stemmen op de behoefte. Het aanbod is samengesteld door een hoog opgeleid team van professionals dat kan bogen op jarenlange ervaring.

Medicore (www.medicore.nl) is een jong en snel groeiend bedrijf dat naam gemaakt heeft met de ontwikkeling van software die precies aansluit bij de behoeften van de zorgaanbieders. Het Medicore Informatie Systeem (MCIS) is een uniek en allesomvattend softwarepakket voor logistieke en administratieve steun dat de gebruiker in staat stelt snel en adequaat in te spelen op de veranderende eisen in de hedendaagse gezondheidszorg. In het Medicore Informatie Systeem komen modulegewijs alle zaken bij elkaar die in dit kader van onmisbaar belang zijn: patiëntenregistratie, planning, behandelingenregistratie, elektronische aanleveringen aan zorgverzekeraars, digitale dossiervorming en debiteurenbeheer.

Voor verdere informatie (