Partij 1; zakelijke beslissers steunen nieuwe politieke partij


AMSTERDAM, 20100121 -- Ruim 77% van de aanwezigen op de Big Improvement Day hebben JA gestemd op een nieuwe politieke partij, genaamd 1. "Partij 1: is de oproep van een groep mensen die behoefte hebben aan een politiek klimaat waarbij verbinding, diversiteit en duurzaamheid centraal staan," zei Yesim Candan, die opgroeide in Nederland met Turkse ouders en zichzelf "bicultureel" noemt.

"1" bestaat uit een diverse groep van adviseurs en `ambassadeurs' die samen de start van de partij vormen. Deze ambassadeurs zijn professionals van uiteenlopende achtergronden die advies en ondersteuning geven op vrijwillige basis.

Partij 1:
* Niet links- of rechtsdenkend
* Gelooft dat ondernemerschap en duurzaamheid hand in hand gaan
* Met hoop en positiviteit tegenwicht biedt in deze tijden van angst
* Gelooft in het creëren van kansen voor iedereen
* Gelooft in de kracht van diversiteit
* Gelooft in de voordelen van het verbinden van mensen binnen de samenleving

De introductie van vandaag is het begin van een campagne om het Nederlandse publiek te betrekken bij een politieke partij die anders is. Partij 1 is inclusief, niet exclusief. Iedereen die betrokken wil zijn, op ieder niveau, kan zich aanmelden. De toekomstige partij zoekt naar leiders en actieve leden. Als voldoende mensen mee willen doen doet 1 mee aan de nationale verkiezingen in 2011.

De Big Improvement Day, waar de stemming werd gedaan tussen de 600 aanwezigen, is een jaarlijks evenement dat op elke derde dinsdag van januari plaats vindt in Amsterdam RAI. De dag wordt georganiseerd door Winkelman & Van Hessen en Gijrath Media Group. Tijdens de Big Improvement Day presenteren sprekers hun nieuwste ideeën en wil men de bezoekers enthousiasmeren voor creativiteit en innovatie. Met haar waarden van ondernemerschap, positiviteit en creativiteit is dit evenement perfect voor 1 om zich te presenteren als de big improvement van het jaar.

Voor meer informatie: www.partij1.nl