Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 januari 2010

Marije versteeg / Sandra Tiethoff: 053-4555588

Twee mannen aangehouden na bedreiging en afpersing

Ootmarsum

Een 24-jarige man en een 26-jarige man, beiden woonachtig in Hengelo, werden woensdag 20 januari aangehouden, omdat zij verdacht worden van bedreiging en afpersing van een 18-jarige man uit Ootmarsum. De 18-jarige werd sinds enkele weken bedreigd en afgeperst door het tweetal en meldde dit bij de politie. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek konden de 24-jarige en 26-jarige broers uit Hengelo worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (201000112)

Litouwse dieseldieven aangehouden Hengelo
Drie 18-jarige mannen uit Litouwen werden donderdag 21 januari aangehouden, omdat zij diesel uit vrachtwagentanks hadden gestolen. Een oplettende getuige zag op de David Ricardostraat in Hengelo drie verdachte personen lopen met jerrycans. Bij een geparkeerde vrachtwagen was te zien dat er diesel ontvreemd was. De getuige gaf het kenteken van de auto door. Op een parkeerplaats langs de A1 werd de auto aangetroffen. De auto verkeerde in zeer slechte staat, gladde banden en niet werkende verlichting. In de auto zaten drie Litouwse mannen met diverse gevulde jerrycans en overhevelslangen. De drie werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De auto is in beslag genomen in verband met de slechte staat van de auto. (2010005962)

Hennepkwekerij ontdekt

Almelo

Naar aanleiding van een onderzoek heeft de politie woensdagochtend 20 januari omstreeks 11.00 uur een hennepkwekerij ontdekt in een pand aan de George Breitnerstraat in Almelo.

In de hennepkwekerij stonden geen planten omdat er al geoogst was. Alle apparatuur is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De eigenaar van de hennepkwekerij, een 50-jarige Almeloër, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010005727)

Man aangehouden voor bedreiging

Almelo

Woensdag 20 januari is omstreeks 13.50 uur is op de Rosa Luxemburgstraat in Almelo een man aangehouden voor bedreiging.

De politie kreeg omstreeks 13.45 uur melding dat een bedrijfsleider van een winkel aan de Rosa Luxemburgstraat in Almelo was bedreigd door een man. De bedrijfsleider vertelde dat hij de man een pandverbod had gegeven, waarna de man hem bedreigde. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie de man enkele minuten later aanhouden. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor het drinken van alcoholhoudende drank in het openbaar. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010005768)

Twee mannen aangehouden

Hengelo

Donderdagnacht omstreeks 00.45 uur zijn op de Enschedesestraat in Hengelo twee mannen aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuig.

De politie kreeg omstreeks 00.30 uur melding dat een getuige in de trein had gezien dat twee mannen een plastic tas met vermoedelijk een mes bij zich droegen. De mannen waren in Hengelo uit de trein gestapt. Aan de hand van het opgegeven signalement van de getuige, kon de politie enkele ogenblikken later de twee mannen staande houden op de Enschedesestraat in Hengelo. In de plastic tas bleek geen mes te zitten, maar wel inbrekerswerktuig. De politie heeft daarom de twee mannen, een 18-jarige Hengeloër en een 19-jarige man uit Goor, aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010005944)

---- --