Mitra E&I officieel lid van OPERA-Net.

21/01/2010 13:21

OP DE BEECK & PARTNERS

Mitra Energy & Infrastructure is officieel toegetreden tot OPERA-Net, het Europese R&D project opgericht door Celtic Eureka. OPERA-Net - Optimizing Power Efficiency in mobile Radio Networks - is een Europees consortium, geleid door France Telecom R&D, dat technologische partners uit diverse Europese landen samenbrengt. OPERA-Net concentreert zich op de optimalisatie van het energieverbruik van de mobiele netwerken.

"De doelstelling van OPERA-Net is - in het kader van de klimaatsverandering en de Europese doelstellingen om het energieverbruik met 20% in te krimpen tegen 2020 - om de antwoorden van de mobiele communicatie industrie hierop te consolideren. Het is omwille van onze expertise op het gebied van Energy-Consumption Management dat we werden gevraagd toe te treden tot deze Europese werkgroep. We zijn zeer blij dat onze systemen - volledig ontwikkeld in België - in dit project opgenomen worden. Die systemen verzamelen en analyseren informatie en reiken vervolgens oplossingen aan die bijdragen tot de vermindering van het energieverbruik." stelt Eric Brouwers, CEO van Mitra Energy & Infrastructure. "Onze aansluiting bij dit zeer belangrijke project dat ten dienste van de volledige Europese industrie staat, is een bijkomend bewijs van het engagement van onze onderneming om bij te dragen aan een "groenere" wereld. Daarenboven laten onze oplossingen tevens toe de beheerskosten van de netwerken te verlagen, wat een bijkomende troef is."

Het belangrijkste objectief van het OPERA-Net project is een evaluatie te maken van de technologische uitdagingen en oplossingen verbonden aan een rationeel energiegebruik om deze dan uiteindelijk aan te wenden in de nieuwe generatie mobiele netwerken met zeer hoge bandbreedte.

Het werkingsgebied van het consortium OPERA-Net overspant het volledige industriële proces, vertrekkende van de componenten over de ontwikkeling van apparatuur, de uitbouw van de infrastructuur tot de mobiele netwerkoperaties. Dit alles om het beste resultaat te kunnen garanderen en om de Europese industrie de mogelijkheid te bieden haar leidersrol te verstevigen bij de duurzame ontwikkeling van mobiele netwerken.

Mitra Energy & Infrastructure zal in het kader van dit project een netwerk met basisstations in een reële operationele omgeving grondig evalueren. Daartoe zal Mitra Energy & Infrastructure gebruik maken van zijn Comp@s en Arm@da netwerk beheerssystemen, waarbij allerhande parameters en variabelen verzameld en gecentraliseerd worden, met het oog op de verlaging van de operationele kosten en van het energieverbruik van de basisstations.

« Door onze deelname aan dit project, onderlijnen wij het belang van de inspanningen en investeringen op het gebied van energieconversie en energiebeheer. Onze ervaringen in deze domeinen worden erkend door talrijke Europese Telecom operatoren met dewelke wij reeds samenwerken. De samenwerking met OPERA-Net is een bijkomende bijdrage om de ecologische footprint van de industrie te verbeteren. " besluit Eric Brouwers.