Gemeente Soest

.

Soester Sportgala 22 januari 2010

28 september

Op vrijdagavond 22 januari 2010 vindt het Soester Sportgala 2009 plaats in Sporthal Spleasure Centrum en tijdens dit gala worden de winnaars van de sportverkiezingen bekend gemaakt.

In januari 2009 vierde het Sportgala Soest zijn 1e lustrum met een zeer feestelijk programma. Daar werden de sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg en de sportvrijwilliger van het jaar 2008 gekozen.

Op die avond werd als Sportvrijwilliger gekozen: Henny Pot, als Sporttalent: Olivier Schäffers, als Sportploeg: het beachvolleybalteam Van Leeuwen/Visser, als Sportvrouw: Sanne Delfgou en als Sportman: Robin Ammerlaan.

De beste sporters van 2009 ontvangen op 22 januari 2010 behalve een mooi aandenken ook nog een leuk bedrag: de Sportman en Sportvrouw ontvangen ieder EUR 250,00, het Sporttalent ontvangt EUR 150,00, de Sportploeg EUR 350,00 en de Sportvrijwilliger EUR 100,00 aan VVV-bonnen.

Het gaat om bijzondere of een aansprekende sportprestaties in het jaar 2009. Alle inwoners van Soest kunnen sporters of een sportteam voordragen. U bepaalt dus mede wie met de eer gaat strijken. Uit alle voorgedragen sporters zullen er per categorie 3 genomineerden gekozen worden. Vanuit de genomineerden zal een jury bepalen wie de beste prestatie geleverd heeft.

Op 22 januari 2010 wordt duidelijk wie zich dit jaar sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sportvrijwilliger van 2009 mogen noemen.

Nomineren

Middels het nominatieformulier kunt u aangeven wie volgens u deze titel verdient. Gelieve ook een profiel van de sporter met beeldmateriaal (foto en/of film) meesturen (liefst in digitale vorm). Het nominatieformulier alsmede alle voorwaarden zijn te vinden op de site van de Sportfederatie, www.sportfederatiesoest.nl en op deze website:

U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Nominatieformulier

Criteria

De criteria voor aanmelding zijn als volgt:

Sportman & Sportvrouw:

* De sporter moet woonachtig zijn in de Gemeente of lid zijn van een Soester sportvereniging, in het betreffende jaar van het sportgala
* De sporter mag amateur of professioneel sporter zijn
* De persoon moet op 1-1-2009 tenminste 16 jaar of ouder zijn
* De persoon mag de sport zowel individueel als in teamverband uitoefenen.

Sportploeg:

* De sportploeg moet hun sportieve activiteiten verrichten onder auspiciën van een sportvereniging of een sportorganisatie binnen de Gemeente Soest.

* Het moet het standaardteam van de vereniging zijn
* Er zijn geen leeftijdscriteria.

Sporttalent:

* De persoon moet woonachtig zijn in de Gemeente Soest of lid zijn van een Soester sportvereniging, in het betreffende jaar van het sportgala

* De persoon kan de sport op amateur of professionele basis beoefenen

* De maximum leeftijd is 15 jaar. Het talent moet op 31-12-2009 deze leeftijd nog hebben.

Sportvrijwilliger:

* De persoon moet vrijwilliger zijn bij een sportvereniging in Soest en niet de afgelopen 2 jaar tot sportvrijwilliger van Soest gekozen zijn

* De persoon moet zich door bijzondere activiteiten aantoonbaar onderscheiden hebben ten opzichte van andere vrijwilligers
* De persoon mag voor de uitgevoerde activiteiten niet meer ontvangen hebben dan de, door de belastingdienst, vastgestelde vrijwilligersbijdrage.