Gemeente Nijkerk


Gemeente Nijkerk steunt hulpactie aan Haïti

Het gemeentebestuur van de gemeente Nijkerk doneert een bedrag van 40.000,- ( 1 per inwoner) aan de Stichting Nijkerk helpt NU ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving die deze week Haïti trof. Hiermee toont de gemeente de verbondenheid van de gemeenschap met de door de ramp getroffenen.

De stichting coördineert de hulpactie voor Haïti in de gemeente Nijkerk. Het geld dat de stichting binnenkrijgt, wordt gestort op het landelijke gironummer 555. De opbrengst zal gebruikt worden voor noodhulp en structurele hulp. Nijkerk helpt NU vraagt maatschappelijke organisaties, zoals geloofsgemeenschappen, buurthuizen, serviceclubs als Lions en Rotary én bedrijven in Nijkerk om ook hun steentje bij te dragen en creatief te zijn in het verzinnen van acties. De stichting Nijkerk Helpt Nu collecteert niet zelf, maar wil de initiatieven van de organisaties aanmoedigen en waar nodig bundelen.

Mensen kunnen hun geld ook direct storten op het landelijke gironummer 555. Door echter het geld te storten op de rekening van de stichting Nijkerk helpt NU, wordt zichtbaar hoeveel de gemeenschap van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken bij elkaar brengt. Het gemeentebestuur en de stichting Nijkerk helpt NU spreken de hoop uit dat vele inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven soortgelijke initiatieven zullen nemen. Bijdragen kunnen gestort worden op Rabobank rekeningnummer 33.78.10.354, net als bij bijvoorbeeld de tsunami in 2005 en de hulpactie aan Pakistan in 2006.