Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 19 januari 2010

Besluit op ingediende bezwaren mcc
In oktober 2009 verleende het college de bouwvergunning 2e fase voor de bouw van het multifunctioneel cultureel centrum (mcc) met parkeerkelder en 18 appartementen. Tegen deze vergunning zijn diverse bezwaarschriften ingediend. Het college heeft er voor gekozen niet direct te starten met de uitvoeringswerkzaamheden maar eerst het advies af te wachten van de onafhankelijke bezwarencommissie. Ook is nader intern en extern onderzoek uitgevoerd naar de noodzakelijke omvang van de bronneringswerkzaamheden. De uitkomsten van deze onderzoeken geven geen reden tot verdere maatregelen. Op 19 januari 2010 heeft het college het advies van de bezwarencommissie behandeld en besloten het advies over te nemen. Dat betekent dat de bezwaren niet-ontvankelijk dan wel ongegrond zijn verklaard.

Uit eerdere collegevergaderingen

Verplaatsing bushalte Esbeekseweg
Het college heeft het voornemen de bushalte Esbeekseweg Oost te verplaatsen naar (nagenoeg) de oude locatie. De direct belanghebbenden en Coöperatie Esbeek worden via een persoonlijke brief geïnformeerd. Wanneer geen bezwaren worden ingediend, wordt het voorgenomen besluit definitief.
Verplaatsen van de bushalte is nodig vanwege de herinrichting van de Esbeekseweg en om de bushalte te kunnen aanpassen aan de eisen voor mindervaliden.