Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 22-01-2010

Winkeldievegges lopen tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 13.00 uur in een
warenhuis in de Heuvelstraat twee 17-jarige meisjes uit Oisterwijk aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag dat het tweetal met diverse kledingstukken de paskamer inliep. Bij het verlaten hadden ze beiden geen kledingstukken bij. De medewerker sprak de dames voorbij de kassa aan en controleerde hun tassen. Daarin zaten naast 3 truien van het warenhuis ook diverse kledingstukken van andere kledingzaken. Onderzoek wees uit dat het tweetal alle goederen hadden weggenomen.

TILBURG - Bij een supermarkt aan de Westermarkt liep een 66-jarige man uit Wijchen tegen de lamp nadat personeelsleden hem betrapt hadden op winkeldiefstal. Onderzoek wees uit dat hij diverse levensmiddelen in zijn kleding verstopt had. Buiten de winkel werd hij aangesproken en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten.

Winkeldief bedreigt medewerker na diefstal

TILBURG - De politie heeft gisterochtend bij een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat een 38-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal en bedreiging van een medewerker. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een medewerker van de supermarkt sprak de verdachte in de winkel aan, omdat hij uit het slijterijgedeelte een fles alcohol had meegenomen zonder deze te betalen. De man reageerde direct agressief in de richting van de medeweker en pakte hem daarbij vast.
Beveiligingsmedewerkers sprongen tussen beiden waarop de Tilburger diverse woordelijke bedreigingen uitte in de richting van de
medewerker. De politie werd gealarmeerd die de man meenam naar het bureau.

Mishandeling Tilburgs meisje (13) in Bureau Brabant

TILBURG - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan de mishandeling van een 13-jarig meisje en vraagt de kijker om tips. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 25 januari 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 26 januari 2010 om 17.00 uur.

Een 13 jarig meisje fietst op 15 december 2009 met twee vriendinnen over de Reeshofdijk in Tilburg. Omdat zij een lekke band heeft stopt zij. Op dat punt staan dan ook twee jongens en een meisje op de weg. Dat meisje begint te roepen en te schelden. Als iedereen weer
doorgereden is, halen de twee jongens en het meisje het slachtoffer weer in. Dan krijgt het slachtoffer een klap, waarna de twee jongens met het andere meisje weer verder rijden.
Een stuk verderop komt het weer tot een treffen. Het 13-jarige meisje wordt klemgereden door de twee jongens en krijgt van het meisje weer flinke klappen waardoor zij een bloedneus oploopt. Ook wordt ze hard aan haar haren getrokken. Pas als de vriendinnen om hulp bellen, gaan de daders er als een haas vandoor. Maar gelukkig staan ze alle drie op de bewakingsbeelden.

Tilburger opgepakt voor poging doodslag

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in een woning in de wijk de Reeshof een 24-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. De man is op het bureau ingesloten.

Op woensdag 20 januari jl. rond 13.30 uur hield de politie een verkeerscontrole op de Korvelseweg in Tilburg. Tijdens deze controle gaf een agente een bestuurder van een naderende personenauto een stopteken. De agente stond op dat moment op de weg en gaf de
bestuurder met handgebaren te kennen te moeten stoppen. De auto minderde in eerste instantie vaart, echter enkele meters voor de agente gaf hij gas en reed recht op haar af. Het lukte de agente door tijdig weg te springen een aanrijding af te wenden.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 22-01-2010 11:31 | © Regio Midden en West Brabant |