Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 januari 2010

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 41-jarige man uit Almelo heeft woensdag 20 januari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn gezin. (2010005679)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

Reutum

Een 36-jarige man uit Vasse kon donderdag 21 januari zijn rijbewijs inleveren, omdat hij omstreeks 17.15 uur veel te snel heeft gereden op de F. Johannes Groothuisweg in Reutum. De toegestane snelheid op die locatie is 60 kilometer per uur. Tijdens de gehouden snelheidscontrole door de politie bleek de man 119 kilometer per uur te hebben gereden. De automobilist kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De politie zal op deze locatie maandelijks controleren op snelheid. (2010006222)

Vrouw aangehouden voor diefstal Almelo
Een 24-jarige vrouw uit Almelo werd donderdag 21 januari aangehouden, omdat zij geld had gestolen van een 94-jarige vrouw in haar woning aan de Vriezenveenseweg in Almelo. De 24-jarige was op 28 december jl. in de kamer van de 94-jarige binnengeslopen en deed zich voor als hulp. De 24-jarige heeft daarbij geld gestolen van de 94-jarige. Toen de vrouw werd overlopen door een personeelslid ging zij er snel vandoor. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon donderdag 21 januari de 24-jarige worden aangehouden in een woning aan de Sypesteyn in Almelo. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009066635)

Fietsster gewond na aanrijding Enschede
Een 40-jarige vrouw uit Enschede raakte donderdag 21 januari omstreeks 10.45 uur gewond na val van haar fiets. De vrouw fietste op de Getfertweg in Enschede toen zij om onduidelijke reden van haar fiets viel. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010006069)

Met ruim 1,51 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 51-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 22 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdag 22 januari omstreeks 01.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de St. Janstraat in Enschede, een bestuurder van een auto. De automobilist trok de aandacht omdat hij met hoge snelheid op de Wethouder Beverstraat reed. De politie volgde de automobilist die op de St. Janstraat stopte. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 51-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,51 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010006296)

Automobilist gewond na aanrijding Nijverdal
Een 40-jarige automobilist uit Nijverdal raakte donderdagavond 22 januari gewond na een aanrijding op de Parallelweg in Nijverdal.

Donderdag 21 januari omstreeks 20.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Parallelweg in Nijverdal. Bleek dat een 26-jarige automobilist uit Haarle op de Parallelweg in Nijverdal reed. Om onduidelijke reden verloor de automobilist de controle over zijn voertuig en kwam na een stuurcorrectie op de verkeerde weghelft terecht. Daar reed een 40-jarige automobilist uit Nijverdal. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 40-jarige automobilist raakte gewond na de aanrijding. De auto van de 26-jarige schoot vervolgens door tegen een geparkeerde auto van een 30-jarige plaatsgenoot. Alle drie de auto's moesten worden afgesleept. (2010006285)

Fietsendief op heterdaad betrapt Enschede
Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdag 21 januari aangehouden, omdat hij een fiets had gestolen.

Donderdag 21 januari omstreeks 19.15 uur zag een oplettende beveiligingsmedewerker van het ziekenhuis aan de Haaksbergerstraat een man een fiets stelen. De beveiligingsmedewerker zag de man met een gestolen fiets naar buiten komen. De fietsendief werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek dat de man, een 37-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, in het bezit was van een zogenoemde loper. Omdat de fietsendief een veelpleger is en nog enkele gevangenisdagen en boetes open had staan is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010006228)

Man aangehouden voor drugsbezit Nijverdal
Een 27-jarige man uit Nijverdal werd donderdag 21 januari aangehouden, omdat hij in het bezit was van drugs en vermoedelijk onder invloed van drugs een auto had bestuurd.

Donderdag 21 januari omstreeks 19.00 uur controleerden surveillerende agenten op de Zonnedauw in Nijverdal een 27-jarige automobilist. De automobilist was in het bezit van meerdere zakjes drugs en tabletten. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 27-jarige man uit Nijverdal, drugs gebruikt had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau werd een bloedproef door een GGD-arts uitgevoerd. De drugs is in beslag genomen en de 27-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010006252)

Beroving Spoordijkstraat, de politie zoekt getuigen Enschede
Donderdagavond 21 januari heeft een beroving plaatsgevonden tussen 18.05 en 18.15 uur op de Spoordijkstraat in Enschede. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 18.05 uur fietste een 28-jarige man uit Enschede op de Spoordijkstraat, richting de Lambertus Buddestraat. Ter hoogte van de skatebaan werd hij aangesproken door een man. De man wilde de Enschedeër iets vragen. Omdat de 28-jarige Enschedeër het niet vertrouwde, fietste hij door. Daarop werd hij aan zijn arm van zijn fiets op de grond getrokken. Een tweede, langere man voegde zich bij de kleinere man. Onder bedreiging van een steekvoorwerp moest de Enschedeër zijn geld en waardevolle spullen afgeven. De kleine man ging er vervolgens met de fiets van de Enschedeër vandoor. Het betreft een blauw met grijze sportieve fiets van het merk Giant. De andere man rende weg. De Enschedeër is richting winkelcentrum Twekkelerveld gelopen. Hier zag hij de kleinere man bij een pinautomaat staan.

Het signalement van de twee mannen: Man 1
. Blanke huidskleur
. Ongeveer 1,80 m. lang
. Gekleed in zwarte broek en zwarte jas. . Droeg een zwarte sjaal voor de mond . Fietste weg op een blauw met grijze fiets van het merk Giant, sportief model. Man 2
. Man van ongeveer 35-40 jaar oud . Blanke huidskleur
. Ongeveer 1,90 m. lang
. Kort haar, kleur onbekend . Veel rimpels in het gezicht . Gekleed in een spijkerbroek en een korte jas.

De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien van de beroving. Misschien zijn er mensen die weten wie de daders zijn, of die één van de daders hebben gezien in de omgeving van de Spoordijkstraat en winkelcentrum Twekkelerveld. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, team Enschede. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010006243)

Twee mannen aangehouden

Deurningen

De politie heeft vrijdagmorgen 22 januari omstreeks 04.15 uur twee mannen aangehouden op de A1 bij Deurningen wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuig. Omstreeks 04.15 werd bij controle van een voertuig inbrekerswerktuig aangetroffen. De 32-jarige bestuurder uit Oldenzaal en de 30-jarige bijrijder zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010006311)

Vrouw gewond bij aanrijding

Aadorp

Een 23-jarige vrouw uit Daarle is donderdag 21 januari gewond geraakt bij een aanrijding op de Aadorpweg in Aadorp.

Omstreeks 09.30 uur reed een 46-jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Zwolle op de Aadorpweg, in de richting van Vrienzenveen. Ter hoogte van de oprit van de N36 wilde hij linksaf slaan, de N36 op. Hierbij zag hij de voor hem uit tegengestelde richting komende 23-jarige automobiliste over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 23-jarige vrouw moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. (2010006033)