GroenLinks Rotterdam


`Fietsklemmen bij grote publiekstrekkers in het centrum'

Vrijdag 22 januari 2010, 13:30u Ivo Rodermans

* Fietsen

`Fietsklemmen bij grote publiekstrekkers in het centrum'

Bij de grote publiekstrekkers in het Rotterdamse centrum moeten veel meer fietsklemmen komen. Dat vindt GroenLinks. Nu is het door het gebrek aan `nietjes' vaak onmogelijk om te parkeren bij onder andere bioscopen, de Schouwburg, de Doelen, de Bibliotheek en in de aanlooproutes naar het winkelgebied.

,,Er zijn in de afgelopen jaren nota bene fietsklemmen weggehaald, bijvoorbeeld bij de V&D en bij de Kubuswoningen," zegt raadslid Arno Bonte. ,,We willen dat die klemmen terugkomen en dat er ook op andere drukke plekken in het centrum extra klemmen worden geplaatst. Bij bioscopen en de Schouwburg is het 's avonds bijvoorbeeld onmogelijk om je fiets goed te parkeren. Daardoor kunnen mensen hun fiets niet vastzetten en slaan fietsendieven toe."

GroenLinks wil dat wethouder Hans Vervat snel in kaart brengt waar een tekort aan klemmen is, zodat nog dit jaar nieuwe klemmen geplaatst kunnen worden. Bonte: ,,De raad heeft in het Binnenstadplan vastgesteld dat de fiets één van de belangrijkste prioriteiten is in het centrum. Nu moet de daad bij het woord worden gevoegd. Fietsers zijn goed voor de leefbaarheid in de stad, dus we moeten het hen zo aantrekkelijk mogelijk maken."