Nederlandse Publieke Omroep

7 miljoen Nederlanders kijken naar Actie 555
De gezamenlijke programma's binnen Actie 555 hadden gisteren via televisie een totaal bereik van 7 miljoen Nederlanders. Dat is het totaal aantal kijkers dat 5 minuten of langer keek naar de gezamenlijke uitzendingen van Nederland helpt Haïti, Radio 555 of Jeugdjournaal.

In totaal keken gisterenavond 6,3 miljoen Nederlanders 5 minuten of langer naar de uitzendingen van Nederland helpt Haïti op Nederland 1, RTL 4, SBS6 of TMF. Op het meest bekeken moment, rond 22.00 uur, keken 3,9 miljoen Nederlanders naar het programma, gepresenteerd door Linda de Mol, Beau van Erven Dorens en Jeroen Pauw. Op het moment van de uitslag om 23.45 uur keken 2,2 miljoen Nederlanders.

Eerder op de dag waren er op de verschillende televisiezenders ook beelden te zien van de actie Radio 555, waarin radio-dj's van publieke en commerciële radiostations geld inzamelden. In totaal 863.000 Nederlanders volgden de radio-uitzending via televisie.

In een speciale lange uitzending van het Jeugdjournaal werd ook aandacht besteed aan de actie. Dit programma was te zien op de jeugdzenders Z@pp, Nickelodeon en Disney Channel. Deze uitzending van het Jeugdjournaal bereikte 22,3 procent van de kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Op maandag 25 januari worden de luistercijfers van Radio 555 bekend.