Ingezonden persbericht

KidsRights geeft 100.000 euro voor wederopbouw kinderziekenhuis Wereldouders in Haïti

Wilde Ganzen verhoogt bedrag met premie van 50 %

Hilversum, 21 januari 2010
Stichting KidsRights doneert 100.000 euro aan het kinderziekenhuis van Wereldouders in Haïti. Dit bedrag wordt door Wilde Ganzen met een premie 50 % verhoogd. Wereldouders bestemt het totale bedrag voor de wederopbouw van zijn kinderziekenhuis Sint Damien in Haïti. Dit enige naar Westerse maatsteven opererende kinderziekenhuis van Haïti wordt momenteel overspoeld met patiënten. Dag en nacht wordt medische noodhulp geboden vooral in de vorm amputaties en ook duiken steeds meer infectieziekten de kop op. De drie operatiekamers van het ziekenhuis zijn 24 uur per dag bemand. Een week na de ramp hebben nog steeds veel Hatianen geen medische hulp gekregen. Alleen vandaag al werden 40 operaties uitgevoerd en 14 amputaties.

Na de naschok van eergisteren is het ziekenhuis weer ontruimd en liggen kinderen en volwassenen buiten op de parkeerplaats en in de tuin. Voor de laatste informatie over de projecten van Wereldouders en acute noodhulp die onze organisatie verleent verwijzen u naar onze actiesite www.wereldouders.nl. Hierop ook veel persfoto en filmmateriaal.

WereldOuders in Haïti
De WereldOuders projecten in Haïti worden geleid door Father Rick Frechette. Hij heeft direct een noodhulpprogramma opgezet. Father Rick is een paar dagen naar Amerika vertrokken om zijn dinsdag overleden moeder te begraven. Father Rick geeft vanaf dit weekend weer leiding aan de noodhulpoperatie. Father Rick, die ook arts is, is blij met de donatie van KidsRights, want naast geld voor noodhulp, is er tevens veel geld nodig voor de wederopbouw van de projecten in Haïti. WereldOuders garandeert dat 100% van de opbrengst van deze noodactie zal worden bestemd voor deze doelen

Giro 1171
WereldOuders is al meer dan twintig jaar actief in Haïti en werkt met honderden lokale medewerkers. Per jaar helpt WereldOuders zo´n 65.000 kinderen. Haïti is één van de armste landen ter wereld. De gemiddelde leeftijd in Haïti is slechts 16 jaar. Een op de drie kinderen sterft voor zijn vijfde levensjaar. Haïti werd eerder getroffen door verschillende rampen en begon net aan de wederopbouw. Hulp is heel hard nodig. Mensen kunnen hun giften overmaken op giro 1171 onder vermelding van noodactie Haïti WereldOuders.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht