Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
19 januari 2010


--Persbericht-

Jongerendebat Veilig Keten op 22 januari 2010

Als eerste gemeente in de Achterhoek organiseert het Jongerenopbouwwerk samen met de gemeente Oost Gelre een jongerendebat Veilig Keten. Het debat vindt plaats op vrijdag 22 januari, van 19.00 tot 22.00 uur in zaal Reijrink in Lievelde. Jongeren, ouders, en natuurlijk alle andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze avond! De presentatie is in handen van gastpresentator Frans Miggelbrink.

Veilig(e) Keten
In de gemeente Oost Gelre zijn meerdere keten. Een 'keet' is een plek waar jongeren na schooltijd, 's avonds of in het weekend met vrienden bij elkaar komen en waar ze samen activiteiten ondernemen. Keten hebben voor jongeren een belangrijke sociale functie en zijn vaak gelegen in de buitengebieden. Als gemeente vinden we het belangrijk dat een plek waar jongeren samenkomen, veilig en gezond is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan brandveiligheid. Zijn er een brandblusser en een blusdeken in de keet aanwezig? Zijn er rookmelders aanwezig? Wordt de uitgang vrij gehouden? Maar ook; hoe ga je verantwoord om met alcohol? Staat er alleen bier in de koelkast, of ook frisdrank?

In debat met het deskundigenpanel
Het doel van deze avond is om - onder leiding van Frans Miggelbrink- samen te praten over veilige en gezonde keten in Oost Gelre. We nodigen aanwezigen uit om in debat te gaan met het speciaal voor deze avond samengestelde deskundigenpanel Keten Oost Gelre. Deze deskundigen zijn keetbezoekers, keeteigenaren, of personen die een keet op hun erf hebben. Daarnaast verleent GGD Gelre-IJssel haar medewerking aan het jongerendebat Veilig Keten, evenals de brandweer. Welke tips, trucs en ondersteuning zijn er nodig om de keten in Oost Gelre veiliger en gezonder te maken?

Film en demonstratie
Tijdens het debat wordt een film vertoond die de Zwolse Keet en de HZN 2 (Hok Zonder Naam 2) hebben gemaakt van de verschillende activiteiten die zij ondernemen. In de pauze verzorgt de brandweer een spectaculaire demonstratie, waaruit het belang van brandveiligheid goed naar voren komt.

Meepraten over Veilig Keten?
Kom dan naar het Jongerendebat Veilig Keten! Het debat vindt a.s. vrijdag 22 januari plaats bij Reijrink in Lievelde, van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan afdeling Communicatie, Marlies Ten Tije, tel. 0544 - 393485. De pers wordt van harte uitgenodigd om het debat bij te wonen.


-----------------------


---- --