Gemeente Delft

Gemeentelijk vakteam Handhaving en Toezicht erkend als leerbedrijf

Het gemeentelijk vakteam Handhaving en Toezicht is als eerste in de regio erkend als leerbedrijf voor de MBO 3 opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid.

Het vakteam was al leerbedrijf voor de MBO2 opleiding Medewerker Toezicht en Veiligheid. Nu worden ook stagiaires voor de MBO 3 opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid begeleid. Het gaat daarbij om leerlingen van het ROC Mondriaan College, die in Delft de voorgeschreven praktijkstages volgen.

Wethouder Anne Koning hierover; "Ik ben trots dat Handhaving en Toezicht het eerste erkende leerbedrijf in deze regio is voor de MBO3 opleiding. Voor gemeentelijke toezicht- en handhavingsteams zijn goed opgeleide medewerkers een belangrijke voorwaarde om dagelijks professioneel inzet te kunnen plegen op het gebied van leefbaarheid en sociale veiligheid. Daarom levert de gemeente graag een bijdrage aan de praktijkopleiding."

Tijdens de opleiding aan het ROC Mondriaan leren de studenten onder andere hoe toe te zien op orde en veiligheid, op te treden bij onregelmatigheden en dienstverlenende taken uit te voeren. Het verschil tussen medewerker en handhaver toezicht en veiligheid is dat binnen de opleiding tot handhaver ook de opleiding tot buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) wordt verzorgd. Een BOA kan bijvoorbeeld ook verbaliserend optreden. Omdat er tussen de opleidingen sprake is van niveauverschil zijn de toelatingseisen dan ook verschillend en geldt dat de opleiding op een hoger niveau wordt aangeboden en geëxamineerd.

Noot voor de redactie (