Aon 't hart geleege laat cursus Maastrichts veilen voor Giro 555


MAASTRICHT, 20100122 -- Aon 't hart geleege, een groepje Maastrichtse taalliefhebbers, laat een cursus Maastrichts veilen voor de noodhulpactie voor Haïti van de Samenwerkende Hulporganisaties (Giro 555). Deze veiling vindt plaats op de website Twitterveiling.com. Op deze site kan iedereen ook op vele andere diensten en goederen bieden voor Giro 555. Belangstellenden kunnen nog tot 31 januari 2010 bieden op de taalactiviteit.

De zo'n twee uur durende cursus 'Mestreechs väör Aonvenger' (Maastrichts voor beginners) laat niet-Maastrichtstaligen voor een scherpe prijs kennis maken met het eeuwenoude Maastrichtse dialect en de geschiedenis en cultuur van de Limburgse hoofdstad.

Aon 't hart geleege geeft al sinds enige jaren af en toe een workshop Maastrichts voor groepen. Dit gebeurt meestal in café 't Pruuske in de Hoogbrugstraat in de Maastrichtse wijk Wyck. Aon 't hart geleege bestaat uit Maastrichtenaar en taalkundige Paul Wijnands, zijn zoon Régis Wijnands en journalist Ben Schattenberg. De naam Aon 't hart geleege verwijst naar de eerste regel van het Maastrichtse volkslied.





Ingezonden persbericht