Ingezonden persbericht


Persbericht
5 november 2009

Cultuurnacht Breda echoot na in de stad

Tijdens de tweede editie van de Cultuurnacht Breda op vrijdag 22 januari 2010 openen ruim achtentwintig musea, galeries, theaters en overige kunst- en cultuurinstellingen hun deuren voor bijzondere activiteiten. Tussen 19.00 en 02.00 uur geniet de bezoeker van verrassende concerten tot museumbezoek met zaklamp. Bezoekjes aan ondergrondse kerkers en projecties op blinde muren. Een dansvoorstelling in de bus, nachtgezichten in een expositieruimte en resonerende klanken om je aan op te warmen: Breda zoals je nog nooit gezien hebt!

Het thema van de Cultuurnacht is ECHOoo. Immers, de klanken van de succesvolle eerste editie echoën nog na in de stad. Het verbindende thema kent vele aanknopingspunten voor metaforen van een dynamisch Breda: trillingen en weerkaatsingen, aanrollende en terugkerende geluiden, beelden. Het ruisen van de branding, een diepe put. Herhalingen in heden, verleden en toekomst. Terugkerende patronen. Verbindingen op velerlei manieren. ECHOoo zet alle zintuigen op scherp!

Voor het eerst worden de Bredase Cultuurprijzen geïntegreerd in de Cultuurnacht. Werk van de genomineerden van de Bredase Cultuurprijzen zal tijdens de Cultuurnacht aan het publiek gepresenteerd worden. De Gemeente Breda Oeuvreprijs, de BoArte Aanmoedigingsprijs en de Rabobank Cultuurprijs (gezamenlijk de Bredase Cultuurprijzen) worden tijdens de opening van de Cultuurnacht in het Breda's Museum uitgereikt.

De activiteiten van de Cultuurnacht concentreren zich over de Oost-flank van de stad. Deze cultuur-as strekt zich uit van de het Van Coothplein tot aan de Boschstraat. Vanuit de binnenstad wordt via de stationstunnel een verbinding gemaakt naar de Belcrum, waar o.a. Electron, Podium Bloos, KOP, Theaterwerkplaats Tiuri, RAAF en Idee-Fixe te vinden zijn.

De Cultuurnacht Breda bezoek je met een passe-partout. Deze kost ¤ 6,- en geeft toegang tot alle deelnemende locaties. Met CJP en BredaPas betaal je ¤ 3,- Voor kinderen tot en met 12 jaar gratis. Op vertoon van het passe-partout maakt het publiek gratis gebruik van de speciale Cultuurnacht-bus. De passe-partouts zijn vanaf 19 december a.s. te koop. Houd de website www.cultuurnachtbreda.nl in de gaten voor de voorverkoopadressen!

De Cultuurnacht Breda is een initiatief van Stichting BLIKsum en B_in motion.

Cultuurnacht Breda wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Breda, Gemeente Breda, Provincie Noord-Brabant, Prins Bernhard Cultuurfonds, Opera Graphic Design, NPN Drukkers, Grafisch Papier, Schol.it, livingprojects - ledhuren, TB Groep BV, QuestIE Advocatuur, Consortium Spoorzone Breda en SWOON sign & visual.