Aedes

aedesnet.nl

Persberichten

Arnold van Hoof is `Corporatiedirecteur 2009'

22 januari 2010

Arnold van Hoof, directeur-bestuurder van Woningstichting Venlo-Blerick is op 22 januari uitgeroepen tot `Corporatiedirecteur 2009'. Van Hoof ontving de prijs tijdens de nieuwjaarsreceptie van Het Directeurencontact, netwerk voor corporatiedirecteuren bij Aedes. De prijs is uitgereikt door Frank Strolenberg, programmaleider nationaal programma herbestemming van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Het thema van de verkiezing was aandacht voor het behoud van cultureel erfgoed en samenwerking in de aanpak hiervan. Van Hoof kreeg de prijs voor zijn uitzonderlijke inzet voor het behoud van cultureel erfgoed in de gemeente Venlo.

Wortels van identiteit
`Van Hoof heeft zich als bestuurder van Woningstichting Venlo-Blerick laten zien als een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid, die zich op talloze plaatsen in de gemeente Venlo inzet voor het behoud van cultureel erfgoed. Hij is als geen ander doordrongen van het feit dat het cultureel erfgoed de wortels vormen van de identiteit en de belevingswaarde van de wijk en de stad', luidde de motivatie van de jury.

Geen risico maar kans
Onder leiding van Van Hoof benadert de corporatie het cultureel erfgoed van de gemeente Venlo niet als een risico maar als een kans tot verbetering van de woonkwaliteit van de wijken. Woningstichting Venlo-Blerick kijkt verder dan in termen van formeel aangewezen monumenten. Zij vindt het van belang dat een gebouw bijdraagt aan het karakter van een gebied en dat dit leeft en waardevol is in de herinnering en de ogen van de bewoners. `De woningstichting kijkt dus niet alleen naar een geïsoleerd object maar naar de meerwaarde die het gebouw aan de wijk kan geven', aldus het juryrapport.
---